Kuvat
Julkaistu 5.12.2011

Lakka-kinuskijäädyke
Reseptin ainekset (6 annosta)
- 2 dlkuohukermaa
- 300 gvaniljarahkaa
- 3 dllakkoja (paseerattuna)
- 2 rklruokosokeria
- 1 dlkinuskikastiketta
Koristeluun
- 1 dllakkoja
Vaahdota kerma kulhossa. Sekoita rahkan joukkoon kermavaahto, paseerattu lakka ja sokeri.
Valuta päälle kinuskikastiketta nauhana. Kääntele seosta vain sen verran, että kinuski jää seokseen raidoiksi.
Nostele seos annosvuokiin. Jäädytä lakka-kinuskijäädykettä pakastimessa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
Kumoa lakka-kinuskijäädykkeet vuoista lautasille ja anna olla huoneenlämmössä vähintään 20 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele kokonaisilla lakoilla.
Vinkki!
Voit tehdä jäädykkeen myös vadelmista. Muistathan käyttää suomalaisia marjoja.