Jipii, vohveleita lounaaksi! Rapeat kvinoavohvelit täytetään hummuksella, fetalla ja kasviksilla
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Nyt kaivetaan vohvelirauta kaapin kätköistä ja paistetaan pinaatilla rikastettuja kvinoavohveleita. Nappaa rapeiden vohvelien ohje! Resepti on gluteeniton.
GL
0
Kuvat
Julkaistu 7.3.2023

Jipii, vohveleita lounaaksi! Rapeat kvinoavohvelit täytetään hummuksella, fetalla ja kasviksilla
Reseptin ainekset (2–4 annosta)
- 2 dlkvinoaa (esim. Rainingon lisukekvinoa)
- 4 palaa (40 g)pakastepinaattia
- 100 gfetajuustoa
- 1valkosipulinkynsi
- 2munaa
- 1 rklrypsiöljyä
- 1 tljuustokuminaa
- ⅓ tlsuolaa
Täyte
- 1 prkhummusta
- 100 gfetajuustoa
- 150 gkirsikkatomaatteja
- ½kurkkua
- rucolanversoja tai muita versoja
Kvinoavohvelit – ohje:
- Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi. Valuta siivilässä ja kumoa kulhoon.
- Lisää jäiset pinaattipalat ja anna niiden sulaa.
- Murustele feta kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi.
- Lisää valkosipuli, munat, öljy, juustokumina ja suola. Sekoita huolellisesti.
- Kuumenna vohvelirauta ja voitele pinnat kevyesti öljyllä. Paista taikinasta neljä vohvelia.
- Murenna feta, puolita tomaatit ja leikkaa kurkku viipaleiksi.
- Täytä vohvelit hummuksella, fetalla ja kasviksilla.
Vinkki!
Voit paistaa vohvelitaikinasta myös pihvejä pannulla.

Saaristolaisvohvelit – paista limppu vohveleiksi ja sujauta väliin raikas omena-selleritäyte
Maku

Punajuurivohvelit – lindströminpihvien maut yllättävät täytetyissä vohveleissa
Maku

Tattarivohvelit
Maku

Suolaiset vohvelit raikkaalla katkaraputäytteellä
Maku

Perunavohvelit
Maku

Parmesaanivohvelit avokadolla ja uppomunalla – suolainen vohveliherkku vailla vertaa
Kotivinkki

Rahkavohvelit
Kotivinkki

Tillivohvelit
Maku