Maku

Kvinoasalaatti & veriappelsiinivinegrette

40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
KA
4
0


Ainekset (1 annos)

Kvinoasalaatti

  • 2 dlkeitettyä kvinoaa
  • 2 dlpunaisia linssejä (esikeitettyjä)
  • 1/2 kplbataatti kuutioituna
  • 1 rklöljyä paistamiseen
  • 1/2 tlvalkosipulijauhetta
  • 1/2 tlluomuyrttisuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria (myllystä)
  • 1/2sitruunan mehu
  • 3 rkllaadukasta oliiviöljyä
  • 1 dltuoretta korianteria
  • 1 dlsipulia
  • 1 kplhalloumijuustoa paistettuna (paketti)

Vinegrette

  • 1 kplveriappelsiinin mehu
  • 1/2 tldijonsinappia
  • 1 rklRajamäen vaaleaa balsamietikkaa
  • 3 rkllaadukasta oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
Tulosta

Huuhtele ja keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan.

Huuhtele esikeitetyt linssit.

Kuori ja kuutioi bataatti, lämmitä uuni 200 asteeseen.

Mausta bataattikuutiot öljyllä, valkosipulijauheella, yrttisuolalla ja mustapippurilla.

Paahda bataattikuutioita uunissa kunnes ne ovat kypsyneet.

Silppua korianteri ja sipuli. Jäähdytä kvinoa ja bataattikuutiot. 

Lisää kvinoa, bataattikuutiot, linssit, sipuli ja korianteri kulhoon. Sekoita. Mausta sitruunamehulla ja öljyllä.

Paista halloumi. Valmista vinegrette. Tarjoile salaatti halloumin ja veriappelsiinivinegreten kanssa  

Kommentoi »