


Kvinoapizza
50 min
Kvinoapizza on loistava vaihtoehto perinteiselle pizzapohjalle. Kokeile ja ihastu!
Reseptin ainekset
6 palaa
Pizzapohja
4 dl
kvinoaa
2
kananmunaa
1 rkl
silputtua rosmariinia
1 rkl
täysjyväspelttijauhoja
0,5 tl
mustapippuria
1/4 tl
suolaa
1 1/4 dl
mozzarellajuustoraastetta
Tomaattikastike
140 g
tomaattipyreetä
1/4 dl
oliiviöljyä
2 rkl
tuoretta basilikaa
1/2 tl
chilijauhetta
0,5 tl
suolaa
1 rkl
sokeria
0,3 tl
mustapippuria
Lisukkeet
1 pkt
buffalamozzarellaa (esim. Pirkka)
100 g
ilmakuivattua kinkkua
1 dl
paahdettuja kirsikkatomaatteja
5–10
tuoretta basilikanlehteä
Kvinoapizza – ohje:
- Aloita keittämällä kvinoa. Kvinoaa tarvitsee keittää n. 15 minuuttia tai kunnes vesi on haihtunut. Katso oman kvinoapakkauksesi ohje.
- Jäähdytä kvinoa.
- Sillä aikaa kun kvinoa jäähtyy silppua rosmariini, mittaa juustoraaste, mausteet ja jauhot.
- Sekoita jäähdytettyyn kvinoaan kananmunat, silputtu rosmariini, juustoraaste, mausteet ja jauhot.
- Sekoita.
- Ota uunipelti ja laita sen päälle leivinpaperi.
- Kaada taikina leivinpaperin päälle ja taputtele siitä käsin ohut pyöreä pizzapohja.
- Pilko kirsikkatomaatit puoliksi.
- Paista pohjaa 200 asteisessa uunissa 10–15 minuuttia kunnes pohja on saanut vähän rusketusta.
- 10Laita pizzapohjan kanssa samaan aikaan uuniin kirsikkatomaatit jotta ne ehtivät paahtua.
- 11Viipaloi mozzarella, revi basilikalehdet ja irroita kinkunpalat toisistaan.
- 12Ota pohja pois uunista. Kurkkaa miltä tomaatit näyttävät, ne voi jättää myös vielä hetkeksi uuniin jos ne eivät ole paahtuneet tarpeeksi.
- 13Tee tomaattikastike.
- 14Levitä tomaattikastike pizzapohjan päälle.
- 15Lisää pohjan päälle hieman ylijäänyttä juustoraastetta, ja mozzarellaviipaleet.
- 16Paista uunissa noin 10 minuuttia kunnes mozzarella on saanut hieman rusketusta.
- 17Nosta kvinoapizza uunista ja lisää päälle paahtuneet kirsikkatomaatit, ilmakuivattu kinkku ja basilikaa.
Vinkki!
Jos haluat voit lisätä myös valkosipuliöljyä, jonka teet nopeasti raastamalla valkosipulinkynnen tai kaksi ja sekoittamalla ne laadukkaaseen oliiviöljyyn.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat