Maku

Kvinoapizza

50 min
5
0

Kvinoapizza on loistava vaihtoehto perinteiselle pizzapohjalle. Kokeile ja ihastu!
Tulosta
Teksti 52 Weeks of Deliciousness
Kuvat 52 Weeks of Deliciousness

Ainekset (6 palaa)

Pizzapohja

  • 4 dlkvinoaa
  • 2kananmunaa
  • 1 rklsilputtua rosmariinia
  • 1 rkltäysjyväspelttijauhoja
  • 0,5 tlmustapippuria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1 1/4 dlmozzarellajuustoraastetta

Tomaattikastike

  • 140 gtomaattipyreetä
  • 1/4 dl dloliiviöljyä
  • 2 rkltuoretta basilikaa
  • 1/2 tlchilijauhetta
  • 0,5 tlsuolaa
  • 1 rklsokeria
  • 0,3 tlmustapippuria

Lisukkeet

  • 1 kplBuffalamozzarellaa (yksi paketillinen, esim. Pirkka)
  • 100 gilmakuivattua kinkkua
  • 1 dlpaahdettuja kirsikkatomaatteja
  • 5-10 kpltuoretta basilikaa

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN

Kvinoapizza valmistetaan näin:

  1. Aloita keittämällä kvinoa. Kvinoaa tarvitsee keittää n. 15 minuuttia tai kunnes vesi on haihtunut. Katso oman kvinoapakkauksesi ohje. 
  2. Jäähdytä kvinoa. 
  3. Sillä aikaa kun kvinoa jäähtyy silppua rosmariini, mittaa juustoraaste, mausteet ja jauhot. 
  4. Sekoita jäähdytettyyn kvinoaan kananmunat, silputtu rosmariini, juustoraaste, mausteet ja jauhot. 
  5. Sekoita.
  6. Ota uunipelti ja laita sen päälle leivinpaperi. 
  7. Kaada taikina leivinpaperin päälle ja taputtele siitä käsin ohut pyöreä pizzapohja. 
  8. Pilko kirsikkatomaatit puoliksi. 
  9. Paista pohjaa 200 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia kunnes pohja on saanut vähän rusketusta. 
  10. Laita pizzapohjan kanssa samaan aikaan uuniin kirsikkatomaatit jotta ne ehtivät paahtua.
  11. Viipaloi mozzarella, revi basilikalehdet ja irroita kinkunpalat toisistaan. 
  12. Ota pohja pois uunista. Kurkkaa miltä tomaatit näyttävät, ne voi jättää myös vielä hetkeksi uuniin jos ne eivät ole paahtuneet tarpeeksi. 
  13. Tee tomaattikastike.
  14. Levitä tomaattikastike pizzapohjan päälle.
  15. Lisää pohjan päälle hieman ylijäänyttä juustoraastetta, ja mozzarellaviipaleet.
  16. Paista uunissa noin 10 minuuttia kunnes mozzarella on saanut hieman rusketusta. 
  17. Nosta pizza uunista ja lisää päälle paahtuneet kirsikkatomaatit, ilmakuivattu kinkku ja basilikaa. 

Vinkki!

Jos haluat voit lisätä myös valkosipuliöljyä, jonka teet nopeasti raastamalla valkosipulinkynnen tai kaksi ja sekoittamalla ne laadukkaaseen oliiviöljyyn.

MITÄ PIDIT?
5