Kvinoa-porkkanapihvit

1 h
3
1

Kvinoa-porkkanapihvit

Mehevät kvinoa-porkkanapihvit maistuvat koko perheelle.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

  • 1 dlkvinoaa
  • 1 kgporkkanoita
  • 1 kplvalkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 2 kplkananmunia
  • 1½ dlkorppujauhoja
  • ½ dltuoretta lehtipersilijaa hienonnettuna
  • 1½ tljauhettua juustokuminaa eli jeeraa
  • 1 tljauhettua korianteria
  • 1/4 tlcayennepippuria
  • 1 tlsuolaa
  • mustapippuria myllystä

Fetakastike

  • 100 gfetaa murennettuna
  • 2 dlturkkilaista jogurttia
  • 2 rklsitruunan mehua
  • ½ kplvalkosipulin kynsi hienonnettuna
  • ½ dltuoretta tilliä hienonnettuna
  • ½ tlsuolaa
  • mustapippuria myllystä

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN15 min

Valmista kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä porkkanat kypsiksi ja kaada keitinvesi pois. Soseuta porkkanat sauvasekoittimella.

Sekoita keitetty kvinoa, porkkanasose, kananmunat ja korppujauhot. Lisää joukkoon hienonnettu valkosipuli ja lehtipersilija sekä mausteet. Anna taikinan turvota 15min.

Valmista fetakastike murustamalla feta turkkilaisenjogurtin joukkoon. Lisää sitruunanmehi, hienonnettu valkosipuli ja mausteet. Sekoita ja anna maustua jääkaapissa pihvien paistamisen ajan.

Kuumenna pannulla tilkka öljyä. Laita taikinaa 2 rkl pannulle ja muotoile pihviksi. Paista pihvit keskilämmöllä molemmilta puolilta kullanruskeiksi.

Tarjoile kvinoa-porkkanapihvit salaatin ja fetakastikkeen kera.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä