Talvimetsä lasissa
Lasiin jäädytetty rosmariininoksa tekee kuusispritzeristä erityisen näyttävän – seljankukka ja gini terästävät jouludrinkin
3 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 3 h 0 min
Valmista alkujuomaksi huurteisen kauniit spritzerit, joissa rosmariininoksa jäädytetään kuuseksi lasin pohjalle.
Reseptin ainekset
6–8 annosta
1 pl (0,75 l)
kuivaa kuohuviiniä, kivennäisvettä tai vichyä
2 dl
seljankukkamehutiivistettä (esim. Brunneby)
2 dl
giniä
Lisäksi
2–4
rosmariininoksaa
Kuusispritzer – ohje:
- Laita lasien pohjalle pari senttiä vettä ja siirrä lasit pakastimeen (mielellään tarjottimella). Pakasta noin tunti, jotta veden pinta jäätyy.
- Leikkaa rosmariininvarsista noin 5 sentin pätkiä. Ota lasit pakastimesta ja tee keskelle jäätynyttä vettä pieni reikä veitsen kärjellä. Käännä rosmariininoksa alassuin ja pujota varsi reikään.
- Siirrä lasit takaisin pakastimeen ja anna jäätyä vähintään pari tuntia, jotta vesi on kokonaan jäätynyt.
- Viilennä juomat. Sekoita seljankukkamehutiiviste, gini ja kivennäisvesi tai kuohuviini.
- Ota lasit pakastimesta juuri ennen tarjoamista. Kaada juoma laseihin ja tarjoa heti.
Vinkki!
Voit valmistaa alkujuomat myös alkoholittomina, kun jätät ginin pois ja käytät kuohuviinin sijaan kivennäisvettä tai vichyä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat