Kuskussalaatti
15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
Lämmin ja ruokaisa kuskussalaatti saa lisämakua juustokuminasta, kevätsipulista ja rapeaksi paistetusta halloumijuustosta.
5
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 2.2.2016

Kuskussalaatti
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 2 dlkuskussuurimoita
- 2 dlkasvislientä
- 2isoa porkkanaa
- ½ tljeeraa eli juustokuminaa
- 1 rkloliiviöljyä
- 1 pkthalloumia (noin 225 g)
- 2kevätsipulinvartta
- 1 dlkivettömiä mustia oliiveja
- 6–8pehmeää kuivattua taatelia
- ½ dlsuolapähkinärusinasekoitusta
Kuskussalaatin kastike
- 1 dlsitruunamehua
- ½ dloliiviöljyä
- 1 tlsuolaa
- 6–8kierrosta mustapippurimyllystä
1. Pane kuskus kulhoon ja kaada päälle kiehuva kasvisliemi. Anna turvota.
2. Kuori ja viipaloi porkkanat ohuiksi. Pane viipaleet pannulle ja lisää jeera ja öljy. 3. Paista porkkanapaloja, kunnes ne ovat pehmeitä ja saaneet kauniin paistovärin. Nosta sivuun. 4. Leikkaa halloumi ohuiksi viipaleiksi ja paista paloihin molemmin puolin kaunis väri kuumalla pannulla.
5. Pilko kevätsipulinvarret, puolita oliivit ja taatelit ja rouhi pähkinäsekoitusta pienemmäksi.
6. Yhdistä keskenään kaikki kuskussalaatin kastikkeen ainekset.
7. Lado kaikki salaatin ainekset tarjoilukulhoon. Mausta kuskussalaatti kastikkeella ja nauti heti.