Kotivinkki

Kuskussalaatti

15 min
0
0

Kuskussalaatti

Lämmin ja ruokaisa kuskussalaatti saa lisämakua juustokuminasta, kevätsipulista ja rapeaksi paistetusta halloumijuustosta.
Teksti Marja Samuli
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 dlkuskussuurimoita
  • 2 dlkasvislientä
  • 2isoa porkkanaa
  • ½ tljeeraa eli juustokuminaa
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1 pkthalloumia (noin 225 g)
  • 2kevätsipulinvartta
  • 1 dlkivettömiä mustia oliiveja
  • 6–8pehmeää kuivattua taatelia
  • ½ dlsuolapähkinärusinasekoitusta

Kuskussalaatin kastike

  • 1 dlsitruunamehua
  • ½ dloliiviöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • 6–8kierrosta mustapippurimyllystä

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

1. Pane kuskus kulhoon ja kaada päälle kiehuva kasvisliemi. Anna turvota.
 

2. Kuori ja viipaloi porkkanat ohuiksi. Pane viipaleet pannulle ja lisää jeera ja öljy.
3. Paista porkkanapaloja, kunnes ne ovat pehmeitä ja saaneet kauniin paistovärin. Nosta sivuun.
4. Leikkaa halloumi ohuiksi viipaleiksi ja paista paloihin molemmin puolin kaunis väri kuumalla pannulla.
 

5. Pilko kevätsipulinvarret, puolita oliivit ja taatelit ja rouhi pähkinäsekoitusta pienemmäksi.
 

6. Yhdistä keskenään kaikki kuskussalaatin kastikkeen ainekset.
 

7. Lado kaikki salaatin ainekset tarjoilukulhoon. Mausta kuskussalaatti kastikkeella ja nauti heti.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä