


Kurpitsapizza – syksyn trendikkäin pizza on nyt oranssi
1 h 15 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 50 min
Kurpitsapizzan kastike tehdään tomaatin sijaan paahdetusta myskikurpitsasta. Omena antaa kivaa raikkautta täytteeseen.
Reseptin ainekset
6 annosta
Pizzataikina
2 tl
kuivahiivaa
2 dl
vettä
1 tl
suolaa
1 tl
sokeria
4–5 dl
vehnäjauhoja
½ dl
oliiviöljyä
Kastike
½ (500 g)
myskikurpitsaa
1 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
omenaviinietikkaa
1 tl
sokeria
¾ tl
suolaa
1/8 tl
muskottipähkinää
Täyte
½ (500 g)
myskikurpitsaa
1
sipuli
½
omenaa
1 rkl
oliiviöljyä
10
salvianlehteä
½ tl
suolaa
250 g
mozzarellajuustoa
Kurpitsapizza – ohje:
- Sekoita kuivahiiva 42-asteiseen veteen. Lisää joukkoon suola, sokeri ja jauhot. Vaivaa hetki ja alusta taikinaan oliiviöljyä. Kohota taikinaa liinan alla noin 30 minuuttia.
- Jaa myskikurpitsa kahteen osaan. Leikkaa toinen puolikas keskeltä halki. Poista siemenet lusikalla ja hiero palojen pintaan oliiviöljyä.
- Paahda puolikkaan kurpitsan paloja 225-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia.
- Lusikoi paahdettu kurpitsa pois kuorista kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella ja lisää sekaan etikka, sokeri, suola ja muskottipähkinä. Lisää vettä tarvittaessa, jotta kastike on sopivan paksua.
- Valmista täytteet. Leikkaa toinen kurpitsan puolikas puolen sentin paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja omena. Paista kurpitsan ja sipulin paloja öljyssä kauniin värisiksi.
- Nosta pannu liedeltä ja lisää omenakuutiot ja hienonnettu salvia. Mausta suolalla.
- Kauli tai painele taikina uunipellin kokoiseksi tai 2–3 pyöreäksi pohjaksi. Lusikoi pohjan päälle kastiketta. Lisää viipaloitu mozzarella ja kurpitsa-omenatäyte.
- Paista kurpitsapizzaa 225 asteessa 15–20 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat