Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kurpitsapizza – syksyn trendikkäin pizza on nyt oranssi

1 h 15 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 50 min

Kurpitsapizzan kastike tehdään tomaatin sijaan paahdetusta myskikurpitsasta. Omena antaa kivaa raikkautta täytteeseen.

9.10.2018
Reseptin ainekset
6 annosta
Pizzataikina
2 tl
kuivahiivaa
2 dl
vettä
1 tl
suolaa
1 tl
sokeria
4–5 dl
vehnäjauhoja
½ dl
oliiviöljyä
Kastike
½ (500 g)
myskikurpitsaa
1 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
omenaviinietikkaa
1 tl
sokeria
¾ tl
suolaa
1/8 tl
muskottipähkinää
Täyte
½ (500 g)
myskikurpitsaa
1
sipuli
½
omenaa
1 rkl
oliiviöljyä
10
salvianlehteä
½ tl
suolaa
250 g
mozzarellajuustoa

Kurpitsapizza – ohje:

  1. Sekoita kuivahiiva 42-asteiseen veteen. Lisää joukkoon suola, sokeri ja jauhot. Vaivaa hetki ja alusta taikinaan oliiviöljyä. Kohota taikinaa liinan alla noin 30 minuuttia.
  2. Jaa myskikurpitsa kahteen osaan. Leikkaa toinen puolikas keskeltä halki. Poista siemenet lusikalla ja hiero palojen pintaan oliiviöljyä.
  3. Paahda puolikkaan kurpitsan paloja 225-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia.
  4. Lusikoi paahdettu kurpitsa pois kuorista kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella ja lisää sekaan etikka, sokeri, suola ja muskottipähkinä. Lisää vettä tarvittaessa, jotta kastike on sopivan paksua.
  5. Valmista täytteet. Leikkaa toinen kurpitsan puolikas puolen sentin paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja omena. Paista kurpitsan ja sipulin paloja öljyssä kauniin värisiksi.
  6. Nosta pannu liedeltä ja lisää omenakuutiot ja hienonnettu salvia. Mausta suolalla.
  7. Kauli tai painele taikina uunipellin kokoiseksi tai 2–3 pyöreäksi pohjaksi. Lusikoi pohjan päälle kastiketta. Lisää viipaloitu mozzarella ja kurpitsa-omenatäyte.
  8. Paista kurpitsapizzaa 225 asteessa 15–20 minuuttia.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt