Kotivinkki

Kurpitsamuusi on kaunis ja kuohkea lisuke ruoalle kuin ruoalle – herkullinen maku syntyy paahtamalla kurpitsat uunissa

50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
30 min
Kurpitsamuusin kaunis oranssi väri ja taivallinen maku tekevät siitä täydellisen lisukkeen niin arkeen kuin juhlaankin. Kurkkaa resepti, kokeile ja ihastu!
KA
0
0
Julkaistu: 19.10.2018


Ainekset (4 annosta)

Kurpitsamuusi

  • 1 ½ kghokkaidokurpitsaa
  • 1 rklrypsiöjyä
  • 2–3 dlruokakermaa
  • 1–2 tlsuolaa
Tulosta

Kurpitsamuusi valmistuu näin:

  1. Halkaise kurpitsa keskeltä halki ja koverra sisus pois. Kuori kurpitsa ja paloittele se reilun kokoisiksi paloiksi. Nosta palat uunipellil­le leivinpaperin päälle ja kaada hieman rypsi­öljyä päälle. Paahda kurpitsapaloja 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä ja saaneet hieman väriä.
  2. Soseuta paahdetut kurpitsat tehosekoittimessa tai kulhossa sauvasekoitimella. Lisää ruokakerma ja mausta tarvittaessa suolalla.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »