Kurpitsamuusi on kaunis ja kuohkea lisuke ruoalle kuin ruoalle – herkullinen maku syntyy paahtamalla kurpitsat uunissa
50 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
30 minKurpitsamuusin kaunis oranssi väri ja taivallinen maku tekevät siitä täydellisen lisukkeen niin arkeen kuin juhlaankin. Kurkkaa resepti, kokeile ja ihastu!
KA
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 19.10.2018

Kurpitsamuusi on kaunis ja kuohkea lisuke ruoalle kuin ruoalle – herkullinen maku syntyy paahtamalla kurpitsat uunissa
Ainekset (4 annosta)
Kurpitsamuusi
- 1 ½ kghokkaidokurpitsaa
- 1 rklrypsiöjyä
- 2–3 dlruokakermaa
- 1–2 tlsuolaa
Kurpitsamuusi valmistuu näin:
- Halkaise kurpitsa keskeltä halki ja koverra sisus pois. Kuori kurpitsa ja paloittele se reilun kokoisiksi paloiksi. Nosta palat uunipellille leivinpaperin päälle ja kaada hieman rypsiöljyä päälle. Paahda kurpitsapaloja 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä ja saaneet hieman väriä.
- Soseuta paahdetut kurpitsat tehosekoittimessa tai kulhossa sauvasekoitimella. Lisää ruokakerma ja mausta tarvittaessa suolalla.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
0