


Kurpitsamuusi on kaunis ja kuohkea lisuke ruoalle kuin ruoalle – herkullinen maku syntyy paahtamalla kurpitsat uunissa
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Kurpitsamuusin kaunis oranssi väri ja taivallinen maku tekevät siitä täydellisen lisukkeen niin arkeen kuin juhlaankin. Kurkkaa resepti, kokeile ja ihastu!
Reseptin ainekset
4 annosta
Kurpitsamuusi
1 ½ kg
hokkaidokurpitsaa
1 rkl
rypsiöjyä
2–3 dl
ruokakermaa
1–2 tl
suolaa
Kurpitsamuusi valmistuu näin:
- Halkaise kurpitsa keskeltä halki ja koverra sisus pois. Kuori kurpitsa ja paloittele se reilun kokoisiksi paloiksi. Nosta palat uunipellille leivinpaperin päälle ja kaada hieman rypsiöljyä päälle. Paahda kurpitsapaloja 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä ja saaneet hieman väriä.
- Soseuta paahdetut kurpitsat tehosekoittimessa tai kulhossa sauvasekoitimella. Lisää ruokakerma ja mausta tarvittaessa suolalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat