Kurpitsakeitto – suussasulava syysherkku

1 h
4.3
3

Kurpitsakeitto – suussasulava syysherkku

Ihanan syksyinen kurpitsakeitto vie kielen mennessään.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1000 gkurpitsaa (kokonainen kurpitsa)
  • 6 dlvettä
  • 2 dlruokakermaa
  • 2 kpllehtiselleriä
  • 1 kplsipulia
  • 1 kplomenaa
  • 3 rklmargariinia (rasvaa 80 %) (kuullottamiseen)
  • suolaa
  • jauhettua muskottipähkinää
  • paprikajauhetta
  • kanelia

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN35 min

Pilko kurpitsa neljään osaan, kaavi pois siemenet ja paloittele kurpitsan palaset vielä vähän pienemmiksi. Laita palaset uunivuokaan ja paahda 250:ssä asteessa 20-30 minuuttia. Poista kuori.

Pilko varsisellerin varret, sipuli ja omena ja kuullota margariinin kanssa paistinpannulla. Kaada päälle vettä. Laita kuoritut kurpitsan palaset ja kuullotetut ainesosat veden kera tehosekoittimeen ja muussaa. Lisää kerma loppuvaiheessa ja mausta keitto.

Puhdista ja mausta kurpitsansiemenet. Paahda niitä uunissa 200:ssa asteessa n. 10 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä