


Paahdettu kurpitsakeitto – suussasulava syysherkku
1 h 0 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 35 min
Paahdettu kurpitsakeitto vie kielen mennessään. Syksyiseen soppaan tulee aimo annos kasviksia ja se on helppo valmistaa. Olisiko tänään kurpitsakeittopäivä?
Reseptin ainekset
6 annosta
Paahdettu kurpitsakeitto
1000 g
kurpitsaa (kokonainen kurpitsa)
6 dl
vettä
2 dl
ruokakermaa
2 kpl
lehtiselleriä
1 kpl
sipulia
1 kpl
omenaa
3 rkl
margariinia (rasvaa 80 %) (kuullottamiseen)
suolaa
jauhettua muskottipähkinää
paprikajauhetta
kanelia
Paahdettu kurpitsakeitto – ohje:
- Pilko kurpitsa neljään osaan, kaavi pois siemenet ja paloittele kurpitsan palaset vielä vähän pienemmiksi. Laita palaset uunivuokaan ja paahda 250:ssä asteessa 20-30 minuuttia. Poista kuori.
- Pilko varsisellerin varret, sipuli ja omena ja kuullota margariinin kanssa paistinpannulla. Kaada päälle vettä. Laita kuoritut kurpitsan palaset ja kuullotetut ainesosat veden kera tehosekoittimeen ja muussaa. Lisää kerma loppuvaiheessa ja mausta keitto.
- Puhdista ja mausta kurpitsansiemenet. Paahda niitä uunissa 200 asteessa n. 10 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat