Maku

Kurpitsa-pekonimurupasta

40 min
4.5
0

Kurpitsa-pekonimurupasta

Pehmeä ja syksyinen kurpitsakastike saa särmää rapeasta pekoni-pähkinämurusta. Nam!
Teksti Jasmin Latva-Koivisto
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 400 gtuorepastaa (tuorepastataikinaa tai valmista tuoretta tagliatellea)

Kurpitsakastike

  • 1250 gmyskikurpitsaa (siemenineen ja kuorineen)
  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tljauhettua muskottipähkinää
  • 2 rkltuoretta rosmariinia (hienonnettuna)
  • 1 kplsalottisipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rklvoita
  • 2 dlkuohukermaa

Pekoni-pähkinämuru

  • 170 gpekonia
  • 1 1/2 dlhasselpähkinöitä (rouhittuna)
  • 2 rkltuoretta minttua (silputtuna)
  • 1/2 dlparmesaanijuustoa (raastettuna)

Paistamiseen

  • 2 rklvoita

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Kuori myskikurpitsa. Paloittele se pieniksi kuutioiksi. Levitä kuutiot leivinpaperin päälle uunipellille. Mausta öljyllä, suolalla, muskotilla ja rosmariinilla.

Paahda kurpitsakuutioita 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes kurpitsa pehmenee.

Valmista tuorepastataikinasta pastakoneen terällä nauhapastaa tai käytä valmista tagliatelle-tuorepastaa.

Silppua pekoni hienoksi. Paista pekoni kuivalla pannulla rapeaksi ja kauniin väriseksi.

Lisää pekoniin pähkinät ja minttu.

Silppua sipulit ja kuullota pannulla voissa. Lisää kerma ja kurpitsat, kuumenna pari minuuttia.

Keitä tuorepastaa noin 2 minuuttia. Säästä noin desi keitinvettä.

Kaada pasta pienissä erissä kastikkeen päälle pannulle ja sekoita. Jos kastike on liian kuivaa, lisää joukkoon keitinvettä vähän kerrallaan.

Annostele pasta lautasille, ripottele päälle pekonimurua ja parmesaania ja tarjoile heti.

Vinkki!

Kermainen kastike sopii hyvin leveämmälle pastalle

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä