Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kurpitsa-pekonimurupasta

40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min

Pehmeä ja syksyinen kurpitsakastike saa särmää rapeasta pekoni-pähkinämurusta. Nam!

3.11.2015
Reseptin ainekset
4 annosta
400 g
tuorepastaa (tuorepastataikinaa tai valmista tuoretta tagliatellea)
Kurpitsakastike
1250 g
myskikurpitsaa (siemenineen ja kuorineen)
1/2 dl
oliiviöljyä
1 tl
suolaa
1/4 tl
jauhettua muskottipähkinää
2 rkl
tuoretta rosmariinia (hienonnettuna)
1 kpl
salottisipulia
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 rkl
voita
2 dl
kuohukermaa
Pekoni-pähkinämuru
170 g
pekonia
1 1/2 dl
hasselpähkinöitä (rouhittuna)
2 rkl
tuoretta minttua (silputtuna)
1/2 dl
parmesaanijuustoa (raastettuna)
Paistamiseen
2 rkl
voita

Kuori myskikurpitsa. Paloittele se pieniksi kuutioiksi. Levitä kuutiot leivinpaperin päälle uunipellille. Mausta öljyllä, suolalla, muskotilla ja rosmariinilla.

Paahda kurpitsakuutioita 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes kurpitsa pehmenee.

Valmista tuorepastataikinasta pastakoneen terällä nauhapastaa tai käytä valmista tagliatelle-tuorepastaa.

Silppua pekoni hienoksi. Paista pekoni kuivalla pannulla rapeaksi ja kauniin väriseksi.

Lisää pekoniin pähkinät ja minttu.

Silppua sipulit ja kuullota pannulla voissa. Lisää kerma ja kurpitsat, kuumenna pari minuuttia.

Keitä tuorepastaa noin 2 minuuttia. Säästä noin desi keitinvettä.

Kaada pasta pienissä erissä kastikkeen päälle pannulle ja sekoita. Jos kastike on liian kuivaa, lisää joukkoon keitinvettä vähän kerrallaan.

Annostele pasta lautasille, ripottele päälle pekonimurua ja parmesaania ja tarjoile heti.

Kermainen kastike sopii hyvin leveämmälle pastalle

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt