Maku

Kurkkuleivokset

2 h 30 min
4.8
0

Kurkkuleivokset

MU
0
4.8
Raikkaat kurkkuleivokset hurmaavat yrttisellä ja valkosipulisella maullaan. Kylmät kurkkuleivokset sopivat juhlavampaankin kahvipöytään!
Teksti Riikka Kaila
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 kpl)

Pohja

  • 100 gpaahtoleipäviipaletta (vehnä)
  • 50 gsuolakeksejä (esim Tuc)
  • 3/4 dlauringonkukansiemeniä
  • 100 gvoita

Täyte

  • 1/2 kplkurkkua
  • 5 kplliivatelehteä
  • 400 gturkkilaista jogurttia
  • 200 gtuorejuustoa (vähälaktoosinen)
  • 2 - 3 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 1 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)
  • 1 rkltuoretta minttua (hienonnettuna)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 2 rklsitruunamehua

Koristelu

  • 1 kplkurkkua

Lisäksi

  • syötäviä kukkia ja auringonkukanversoja koristeluun

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Jauha leipä ja keksit monitoimikoneessa muruiksi. Sekoita siemenet ja voisula leipämuruun.

Taputtele muruseos leivinpaperilla vuoratun neliömäisen vuoan (noin 20 cm x 20 cm) pohjalle tiiviiksi kerrokseksi. Nosta pohja jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Huuhdo kurkku ja raasta se kuorineen karkeaksi raasteeksi. Nosta raaste siivilään ja valuta nestettä kurkusta noin 15 minuuttia. Voit painella raastetta valutuksen aikana kevyesti lusikalla.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia.

Vatkaa jogurtti ja tuorejuusto tasaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon kurkkuraaste, valkosipuli, yrtit, suola ja pippuri.

Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja nosta liedeltä. Purista liivatteista ylimääräinen neste ja liuota liivatteet mehutilkkaan.

Anna liivateseoksen jäähtyä hieman ja kaada se täytteen joukkoon voimakkaasti sekoittaen.

Kaada jogurttiseos pohjan päälle ja tasoita pinta. Anna leivoslevyn jähmettyä jääkaapissa vähintään parin tunnin ajan tai seuraavaan päivään.

Höylää kurkusta juustohöylällä ohuita pitkiä viipaleita. Päällystä leivoslevy viipaleilla.

Leikkaa levy terävällä veitsellä pieniksi neliömäisiksi leivoksiksi.

Koristele leivokset syötävillä kukilla ja auringonkukanversoilla juuri ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
4.8
Katso myös nämä