Maku

Kuppikakut

1 h 15 min
4.2
1

Kuppikakut

Appelsiinin mehulla ja kuoriraasteella maustetut kuppikakut saavat mehevän kuorrutteen tuorejuustosta ja valkosuklaasta. Käytä koristerakeita kuppikakkujen viimeistelyyn!
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 2 tlappelsiininkuoriraastetta
  • 3/4 dlappelsiinitäysmehua
  • 100 gvoita
  • 3 kplmunaa
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 tlleivinjauhetta
  • 200 gkermaviiliä

Kuorrutus

  • 200 gvalkosuklaata
  • 200 gtuorejuustoa
  • 3 tlkoristerakeita

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN30 min

Kuppikakut valmistuvat näin:

Pese appelsiini huolellisesti ja raasta kuori ja purista mehu. Sulata voi ja anna jäähtyä.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon voi, appelsiinin mehu ja raastettu kuori.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja sekoita joukkoon varovasti myös kermaviili. Vältä turhaa sekoittamista.

Jaa taikina silikoniseen 12 kappaleen muffinivuokaan. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Sulata kuorrutuksen suklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Vatkaa tuorejuusto sulaneen suklaan joukkoon sähkövatkaimella. Lisää juusto-suklaakuorrutukseen halutessasi tippa punaista ja/tai keltaista elintarvikeväriä.

Pursota kuorrutus kuppikakkujen pinnalle. Viimeistele koristerakeilla.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä