


Kuppikakut
Appelsiinin mehulla ja kuoriraasteella maustetut kuppikakut saavat mehevän kuorrutteen tuorejuustosta ja valkosuklaasta. Käytä koristerakeita kuppikakkujen viimeistelyyn!
Kuppikakut valmistuvat näin:
Pese appelsiini huolellisesti ja raasta kuori ja purista mehu. Sulata voi ja anna jäähtyä.
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon voi, appelsiinin mehu ja raastettu kuori.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja sekoita joukkoon varovasti myös kermaviili. Vältä turhaa sekoittamista.
Jaa taikina silikoniseen 12 kappaleen muffinivuokaan. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
Sulata kuorrutuksen suklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Vatkaa tuorejuusto sulaneen suklaan joukkoon sähkövatkaimella. Lisää juusto-suklaakuorrutukseen halutessasi tippa punaista ja/tai keltaista elintarvikeväriä.
Pursota kuorrutus kuppikakkujen pinnalle. Viimeistele koristerakeilla.