Kotivinkki

Kuplivat kuppikakut – lorauta taikinaan kuohuviiniä ja pursota päälle vadelmainen kuorrute

1 h 10 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
25 min
Bloggaajamme Dr. Sugarin ohjeella valmistat suussasulavat kupliva kuppikakut, jotka saavat vastustamatonta mehevyyttä taikinaan lisättävästä kuohuviinistä. Vaaleanpunaisen kuorrutteen herkullinen sävy on peräisin vadelmasoseesta.
0
0
Julkaistu: 29.7.2020


Ainekset (12 kpl)

  • 140 ghuoneenlämpöistä voita
  • 2½ dlsokeria
  • 2 munaa
  • 1 dlhuoneenlämpöistä kuohuviiniä
  • 3 dlerikoishienoja vehnäjauhoja
  • 1½ tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria

Kuorrute

  • 125 ghuoneenlämpöistä voita
  • n. 3 dltomusokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 2–3 rklkirpeää vadelmasosetta

Koristelu

  • vadelmia
Tulosta

Kuplivat kuppikakut valmistetaan näin:

  1. Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan sekä kuohuviini.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan. Sekoita hyvin.
  3. Annostele taikina 12 muffinivuokaan. Paista 175 asteessa 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
  4. Valmista kuorrute. Vatkaa huoneenlämpöistä voita parin minuuttia. Lisää tomusokeria vähän kerrallaan. Lisää vaniljasokeri ja vadelmasose. Vatkaa muutama vielä minuutti.
  5. Laita pursotinpussiin tähtitylla ja kaavi kuorrute nuolijalla pussiin. Pursota kuorrute jäähtyneiden muffinien pinnalle. Koristele vadelmilla.

Vinkki!

Kuohuviinin voi korvata siiderillä tai maustetulla kuohujuomalla.

MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »