


Kuplivat kuppikakut – lorauta taikinaan kuohuviiniä ja pursota päälle vadelmainen kuorrute
1 h 10 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 25 min
Bloggaajamme Dr. Sugarin ohjeella valmistat suussasulavat kupliva kuppikakut, jotka saavat vastustamatonta mehevyyttä taikinaan lisättävästä kuohuviinistä. Vaaleanpunaisen kuorrutteen herkullinen sävy on peräisin vadelmasoseesta.
Reseptin ainekset
12 kpl
140 g
huoneenlämpöistä voita
2½ dl
sokeria
2
munaa
1 dl
huoneenlämpöistä kuohuviiniä
3 dl
erikoishienoja vehnäjauhoja
1½ tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
Kuorrute
125 g
huoneenlämpöistä voita
n. 3 dl
tomusokeria
1 tl
vaniljasokeria
2–3 rkl
kirpeää vadelmasosetta
Koristelu
vadelmia
Kuplivat kuppikakut valmistetaan näin:
- Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksi kerrallaan sekä kuohuviini.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan. Sekoita hyvin.
- Annostele taikina 12 muffinivuokaan. Paista 175 asteessa 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
- Valmista kuorrute. Vatkaa huoneenlämpöistä voita parin minuuttia. Lisää tomusokeria vähän kerrallaan. Lisää vaniljasokeri ja vadelmasose. Vatkaa muutama vielä minuutti.
- Laita pursotinpussiin tähtitylla ja kaavi kuorrute nuolijalla pussiin. Pursota kuorrute jäähtyneiden muffinien pinnalle. Koristele vadelmilla.
Vinkki!
Kuohuviinin voi korvata siiderillä tai maustetulla kuohujuomalla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat