Kuorrutettu karitsankare on juhlapöydän aatelia – marinadi ja mausteinen kuorrutus takaavat lihan mureuden
2 h 45 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
2 h 15 minKuorrutettu karitsankare marinoidaan valkosipulin, sitrusmehun, öljyn ja mausteiden sekoituksella. Kyljysrivi saa lisäksi sumakki-sitruunakuorrutuksen ennen uuniin laittamista.
MA
MU
GL
LA
0
Kuvat
Julkaistu 25.3.2022

Kuorrutettu karitsankare on juhlapöydän aatelia – marinadi ja mausteinen kuorrutus takaavat lihan mureuden
Reseptin ainekset (4–6 annosta)
- 2 (noin 1 kg)karitsankaretta eli kyljysriviä
Marinadi
- ½ dlsitrusmehua (sitruunan, uglin tai veriappelsiinin)
- 2 rkloliiviöljyä
- 2–3valkosipulinkynttä
- 1laakerinlehti
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
Sumakki-sitruunaseos
- 1sitruunan tai uglin eli rumeliinin kuori raastettuna
- ½ rku tuoretta oreganoa
- ½ rku tuoretta timjamia
- 1 tlsumakkia
- ½ tl chilihiutaleita
- ¼ tl suolaa
Paistamiseen
- 2 rkloliivi- tai rypsiöljyä
Kuorrutettu karitsankare – ohje
- Poista kareiden pinnalta kalvot terävällä veitsellä. Valmista marinadi. Sekoita sitrusmehu ja öljy. Kuori ja hienonna valkosipuli. Lisää valkosipulit, murennettu laakerinlehti sekä suola ja pippuri sitrusöljyyn. Laita kareet marinadiin ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään pari tuntia.
- Valmista sumakki-sitruunaseos. Raasta yhden sitruunan tai uglin kuori. Hienonna tuore oregano ja tuore timjami. Sekoita sitrusraaste ja yrtit. Lisää joukkoon sumakki, chilihiutaleet ja suola.
- Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsennystä. Pyyhi talouspaperilla.
- Ruskista kareet pannulla öljyssä molemmin puolin. Siirrä pellille leivinpaperin päälle tai uunivuokaan. Painele sumakkisitruunaseos kareiden pintaan ja aseta lihalämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan.
- Kypsennä kareita 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes sisälämpötila on 52–55 astetta. Kääri lihat folioon ja anna vetäytyä 5–10 minuuttia. Leikkaa kareet kyljyksiksi luiden välistä.

Kuin ravintolassa! Balsamicomarinoitu karitsankare ja paahdetut ratatouillekasvikset tekevät koti-illallisesta juhlan
Maku

Karitsankare – yrteillä ja valkosipulilla maustettu liha sulaa suuhun
Maku

Karitsan paahtopaistit bistrotyyliin – paista lihat grillissä ja tarjoile maistuvien lisukkeiden kera!
Maku

Savuaromiset karitsan paahtopaistit – maun salaisuus piilee grilliin sujautettavissa savustuslastuissa
Maku

Karitsan paahtopaisti – juhlapöydän mehevä klassikko
Maku

Karitsanpaisti yrttitahnalla – mehevä makuelämys vailla vertaa
Kotivinkki

Hasselbackan karitsa
Maku

Grillattu karitsankare
Maku