Maku

Kuorrutettu karitsankare on juhlapöydän aatelia – marinadi ja mausteinen kuorrutus takaavat lihan mureuden

2 h 45 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
2 h 15 min
Kuorrutettu karitsankare marinoidaan valkosipulin, sitrusmehun, öljyn ja mausteiden sekoituksella. Kyljysrivi saa lisäksi sumakki-sitruunakuorrutuksen ennen uuniin laittamista.
MA
MU
GL
LA
0
0
Julkaistu 25.3.2022


Reseptin ainekset (4–6 annosta)

  • 2 (noin 1 kg)karitsankaretta eli kyljysriviä

Marinadi

  • ½ dlsitrusmehua (sitruunan, uglin tai veriappelsiinin)
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 2–3valkosipulinkynttä
  • 1laakerinlehti
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

Sumakki-sitruunaseos

  • 1sitruunan tai uglin eli rumeliinin kuori raastettuna
  • ½ rku tuoretta oreganoa
  • ½ rku tuoretta timjamia
  • 1 tlsumakkia
  • ½ tl chilihiutaleita
  • ¼ tl suolaa

Paistamiseen

  • 2 rkloliivi- tai rypsiöljyä
Tulosta

Kuorrutettu karitsankare – ohje

  1. Poista kareiden pinnalta kalvot terävällä veitsellä. Valmista marinadi. Sekoita sitrusmehu ja öljy. Kuori ja hienonna valkosipuli. Lisää valkosipulit, murennettu laakerinlehti sekä suola ja pippuri sitrusöljyyn. Laita kareet marinadiin ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään pari tuntia.
  2. Valmista sumakki-sitruunaseos. Raasta yhden sitruunan tai uglin kuori. Hienonna tuore oregano ja tuore timjami. Sekoita sitrusraaste ja yrtit. Lisää joukkoon sumakki, chilihiutaleet ja suola.
  3. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsennystä. Pyyhi talouspaperilla.
  4. Ruskista kareet pannulla öljyssä molemmin puolin. Siirrä pellille leivinpaperin päälle tai uunivuokaan. Painele sumakkisitruunaseos kareiden pintaan ja aseta lihalämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan.
  5. Kypsennä kareita 225-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes sisälämpötila on 52–55 astetta. Kääri lihat folioon ja anna vetäytyä 5–10 minuuttia. Leikkaa kareet kyljyksiksi luiden välistä.
Kommentoi »