


Mummolan makuja! Paksu karviaiskiisseli kruunaa suussasulavan kulhokermakakun
1 h 5 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 30 min
Suloisen nostalginen karviaiskiisseli ajaa hillon asemaa kermakakussa, joka valmistetaan vaihteeksi kulhoon. Reseptin voi valmistaa myös gluteenittomana.
Reseptin ainekset
6 annosta
4
munaa
1½ dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhe
Karviaiskiisseli
2½ dl
punaisia karviaisia
2 dl
vettä
1 dl
sokeria
½ dl
vettä
1½ rkl
perunajauhoja
Lisäksi
4 dl
kuohukermaa
2 tl
vaniljasokeria
2 dl
karviaisia koristeluun
1 dl
maitoa kostutukseen
Kulhokermakakku – ohje:
- Valmista kiisseli. Mittaa karviaiset, vesi (2 dl) ja sokeri kattilaan. Keitä muutama minuutti, kunnes karviaiset alkavat hajota. Sekoita vesi (½ dl) ja perunajauhot. Kaada suurus kattilaan koko ajan sekoittaen. Anna kiisselin pulpahtaa ja siirrä jäähtymään.
- Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon varovasti nostellen.
- Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Kumoa kypsä kakkupohja sokeroidulle leivinpaperille ja irrota leivinpaperi pohjasta. Jätä se kakkupohjan päälle, jotta pohja ei kuivu jäähtyessään.
- Vaahdota kerma. Mausta vaniljasokerilla.
- Leikkaa kakkupohjasta kolme tarjoilukulhoon sopivaa osaa. Siirrä yksi osa kulhoon (1½ l). Kostuta ja lisää ⅓ kiisselistä. Lisää ⅓ kermavaahtoa. Tee samoin seuraava kerros. Lisää viimeisen kerroksen päälle hieman kiisseliä. Laita karviaiset keskelle ja pursota kermaa reunoille. Anna tekeytyä hetki jääkaapissa.
Vinkki!
Saat reseptistä gluteenittoman, kun laitat vehnäjauhojen sijaan ½ dl perunajauhoja.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat