Maku

Mummolan makuja! Paksu karviaiskiisseli kruunaa suussasulavan kulhokermakakun

1 h 5 min
{
Aktiivinen
35 min
Passiivinen
30 min
Suloisen nostalginen karviaiskiisseli ajaa hillon asemaa kermakakussa, joka valmistetaan vaihteeksi kulhoon. Reseptin voi valmistaa myös gluteenittomana.
3.7
0
Julkaistu 11.8.2022


Reseptin ainekset (6 annosta)

  • 4munaa
  • 1½ dlsokeria
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlperunajauhoja
  • 1 tlleivinjauhe

Karviaiskiisseli

  • 2½ dlpunaisia karviaisia
  • 2 dlvettä
  • 1 dlsokeria
  • ½ dlvettä
  • 1½ rklperunajauhoja

Lisäksi

  • 4 dlkuohukermaa
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 dlkarviaisia koristeluun
  • 1 dlmaitoa kostutukseen
Tulosta

Kulhokermakakku – ohje:

  1. Valmista kiisseli. Mittaa karviaiset, vesi (2 dl) ja sokeri kattilaan. Keitä muutama minuutti, kunnes karviaiset alkavat hajota. Sekoita vesi (½ dl) ja perunajauhot. Kaada suurus kattilaan koko ajan sekoittaen. Anna kiisselin pulpahtaa ja siirrä jäähtymään.
  2. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon varovasti nostellen.
  3. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  4. Kumoa kypsä kakkupohja sokeroidulle leivinpaperille ja irrota leivinpaperi pohjasta. Jätä se kakkupohjan päälle, jotta pohja ei kuivu jäähtyessään.
  5. Vaahdota kerma. Mausta vaniljasokerilla.
  6. Leikkaa kakkupohjasta kolme tarjoilukulhoon sopivaa osaa. Siirrä yksi osa kulhoon (1½ l). Kostuta ja lisää ⅓ kiisselistä. Lisää ⅓ kermavaahtoa. Tee samoin seuraava kerros. Lisää viimeisen kerroksen päälle hieman kiisseliä. Laita karviaiset keskelle ja pursota kermaa reunoille. Anna tekeytyä hetki jääkaapissa.

Vinkki!

Saat reseptistä gluteenittoman, kun laitat vehnäjauhojen sijaan ½ dl perunajauhoja.

Kommentoi »