Mummolan makuja! Paksu karviaiskiisseli kruunaa suussasulavan kulhokermakakun
1 h 5 min
{
Aktiivinen
35 minPassiivinen
30 minSuloisen nostalginen karviaiskiisseli ajaa hillon asemaa kermakakussa, joka valmistetaan vaihteeksi kulhoon. Reseptin voi valmistaa myös gluteenittomana.
3.7
Kuvat
Julkaistu 11.8.2022

Mummolan makuja! Paksu karviaiskiisseli kruunaa suussasulavan kulhokermakakun
Reseptin ainekset (6 annosta)
- 4munaa
- 1½ dlsokeria
- 1 dlvehnäjauhoja
- 1 dlperunajauhoja
- 1 tlleivinjauhe
Karviaiskiisseli
- 2½ dlpunaisia karviaisia
- 2 dlvettä
- 1 dlsokeria
- ½ dlvettä
- 1½ rklperunajauhoja
Lisäksi
- 4 dlkuohukermaa
- 2 tlvaniljasokeria
- 2 dlkarviaisia koristeluun
- 1 dlmaitoa kostutukseen
Kulhokermakakku – ohje:
- Valmista kiisseli. Mittaa karviaiset, vesi (2 dl) ja sokeri kattilaan. Keitä muutama minuutti, kunnes karviaiset alkavat hajota. Sekoita vesi (½ dl) ja perunajauhot. Kaada suurus kattilaan koko ajan sekoittaen. Anna kiisselin pulpahtaa ja siirrä jäähtymään.
- Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Siivilöi ne vaahtoon varovasti nostellen.
- Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
- Kumoa kypsä kakkupohja sokeroidulle leivinpaperille ja irrota leivinpaperi pohjasta. Jätä se kakkupohjan päälle, jotta pohja ei kuivu jäähtyessään.
- Vaahdota kerma. Mausta vaniljasokerilla.
- Leikkaa kakkupohjasta kolme tarjoilukulhoon sopivaa osaa. Siirrä yksi osa kulhoon (1½ l). Kostuta ja lisää ⅓ kiisselistä. Lisää ⅓ kermavaahtoa. Tee samoin seuraava kerros. Lisää viimeisen kerroksen päälle hieman kiisseliä. Laita karviaiset keskelle ja pursota kermaa reunoille. Anna tekeytyä hetki jääkaapissa.
Vinkki!
Saat reseptistä gluteenittoman, kun laitat vehnäjauhojen sijaan ½ dl perunajauhoja.

Karviaiskukko – viettelevä yhdistelmä rapeaa kauraa ja hapokkaita marjoja!
Maku

Ihanan mehevä karviaiskakku – katso ohje!
Kotivinkki

Mummon mustaherukkapitko on pitkoista parhain! Kirpsakat mustaherukat ja kuohkea pulla ovat vastustamaton pari
Maku

Kakkupohja – klassinen perustaikina, johon tulee yhtä paljon munia, sokeria ja jauhoja
Maku

Kesäjuhlien kunniavieras! Tuoreilla mansikoilla täytetty marja-marenkitrifle on rennon tyylikäs kulhokakku
Maku

Hiekkakakut isoäidin tapaan! Suloiset leivokset maistuvat päiväkahvilla konjakilla maustetun kirsikkahillon kera
Maku

Kaksin kaunihimpi! Karviais-porkkanamarmeladi on kahden aineksen yllättävä mutta herkullinen yhdistelmä
Kotivinkki

Karviaishilloke
Maku