Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kukkaketokakku

8.6.2012
Reseptin ainekset
VAALEA KAKKUPOHJA:
voita ja korppujauhoja vuokaan
1 dl
vehnäjauhoja
½ dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
4
keskikokoista) kananmunaa
1½ dl
sokeria
SITRUSVESI KOSTUTUKSEEN:
½ dl
sitruunan tai limetin mehua
1 dl
vettä
SITRUUNA-KERMATÄYTE:
2 dl
vaahtoutuvaa kermaa
2 dl
lemon curd -sitruunatahnaa
(1 dl maitorahkaa)
3 dl
paloiteltuja mansikoita
KERMA-RAHKAKUORRUTE:
3 dl
vaahtoutuvaa kermaa
250 g
maitorahkaa
1 dl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
KORISTELUUN:
reunoille aakkoskeksejä ja saman sävyisiä karkkeja tikkareita, joihin teipattu kartongista leikatut paperilehdet puolikkaita Vihreitä kuulia
joissa tikkarit pysyvät pystyssä pinnalle vihreitä nonparelleja

VAALEA KAKKUPOHJA

1. Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 23–25 sentin kakkuvuoka. Sekoita vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe keskenään. Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi.

2. Lisää jauhoseos vaahtoon siivilän läpi. Sekoita taikina tasaiseksi nuolijalla pohjaa myöten nostellen.

3. Kaada taikina vuokaan.Paista 200-asteisen uunin alatasolla 30 minuuttia. Anna jäähtyä hetki vuoassa ja kumoa sitten mielellään ritilän päälle jäähtymään. Peitä jäähtynyt kakkupohja liinalla, jotta se ei pääse kuivumaan.

4. Halkaise jäähtynyt kakkupohja kolmeksi kerrokseksi. Alin voi olla hieman muita paksumpi. Suojaa kakkulautasen reunat neljällä leivinpaperisuikaleella. Nosta alin kerros vadille suikaleiden päälle.

SITRUSVESI

1. Sekoita sitruunamehua, haaleaa vettä ja sokeria, kunnes se sulaa.

SITRUUNA-KERMATÄYTE

1. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää lemon curd ja mansikat.

2. Raikasta täytettä halutessasi rahkalla

KERMA-RAHKAKUORRUTE

1. Vaahdota kerma. Lisää rahka ja sokerit.

2. Levitä kuorrute täytetyn kakun pinnalle ja reunoille lastan tai nuolijan avulla. Voit myös levittää kuorrutetta vain pinnalle, siistiä reunat lastalla ja pursottaa reunakuorrutteen pursotinpussista.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt