Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kukkakaalimousse – tilliöljyllä aateloitu alkupala nautitaan rennosti snapsilasista

Gluteeniton
Sokeriton
4 h 40 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h 10 min

Kukkakaalimousse on pehmeä alkupala, joka herättelee nälkää ja kutittelee makuhermoja. Raikas tilliöljy ja paahdetut pinjansiemenet viimeistelevät annoksen.

31.10.2019
Reseptin ainekset
12 pientä annosta
400 g
kukkakaalia
½ tl + 1 tl
suolaa
2 dl
kuohukermaa
2 dl
täysmaitoa
3
liivatelehteä
2 rkl
limen mehua
Tilliöljy
½ dl
hienonnettua tilliä
¾ dl
öljyä
suolaa
mustapippuria
Lisäksi
4 rkl
pinjansiemeniä

Kukkakaalimousse valmistuu näin:

  1. Huuhtele kukkakaali ja irrottele se pieniksi nupuiksi. Leikkaa varsi viipaleiksi. Keitä kukkakaalia puolikkaalla teelusikallisella suolatussa vedessä noin 10 minuuttia, kunnes se on pehmeän kypsä. Siivilöi kukkakaalit vedestä.
  2. Laita liivatelehdet 5 minuutiksi pehmenemään kylmään veteen.
  3. Mittaa kulhoon kuohukerma ja maito. Lisää kukkakaalit ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Mausta teelusikallisella suolaa.
  4. Kuumenna limen mehu. Purista liivatelehdet vedestä ja sulata ne kuuman mehun joukkoon. Kaada liivatteet kukkakaalisoseen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
  5. Kaada mousse pieniin snapsilaseihin. Laita mousselasit jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.
  6. Mittaa tilliöljyn ainekset korkeaan kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.
  7. Paahda pinjansiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla parisen minuuttia, kunnes siemenet ovat kauniin kullanruskeita.
  8. Valuta kukkakaalimousselasien pinnalle tilliöljyä. Ripottele paahdettuja pinjansiemeniä pinnalle.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt