


Kukkakaalimousse – tilliöljyllä aateloitu alkupala nautitaan rennosti snapsilasista
Gluteeniton
Sokeriton
4 h 40 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h 10 min
Kukkakaalimousse on pehmeä alkupala, joka herättelee nälkää ja kutittelee makuhermoja. Raikas tilliöljy ja paahdetut pinjansiemenet viimeistelevät annoksen.
Reseptin ainekset
12 pientä annosta
400 g
kukkakaalia
½ tl + 1 tl
suolaa
2 dl
kuohukermaa
2 dl
täysmaitoa
3
liivatelehteä
2 rkl
limen mehua
Tilliöljy
½ dl
hienonnettua tilliä
¾ dl
öljyä
suolaa
mustapippuria
Lisäksi
4 rkl
pinjansiemeniä
Kukkakaalimousse valmistuu näin:
- Huuhtele kukkakaali ja irrottele se pieniksi nupuiksi. Leikkaa varsi viipaleiksi. Keitä kukkakaalia puolikkaalla teelusikallisella suolatussa vedessä noin 10 minuuttia, kunnes se on pehmeän kypsä. Siivilöi kukkakaalit vedestä.
- Laita liivatelehdet 5 minuutiksi pehmenemään kylmään veteen.
- Mittaa kulhoon kuohukerma ja maito. Lisää kukkakaalit ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Mausta teelusikallisella suolaa.
- Kuumenna limen mehu. Purista liivatelehdet vedestä ja sulata ne kuuman mehun joukkoon. Kaada liivatteet kukkakaalisoseen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
- Kaada mousse pieniin snapsilaseihin. Laita mousselasit jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.
- Mittaa tilliöljyn ainekset korkeaan kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.
- Paahda pinjansiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla parisen minuuttia, kunnes siemenet ovat kauniin kullanruskeita.
- Valuta kukkakaalimousselasien pinnalle tilliöljyä. Ripottele paahdettuja pinjansiemeniä pinnalle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat