Kotivinkki

Kukkakaalimousse – tilliöljyllä aateloitu alkupala nautitaan rennosti snapsilasista

4 h 40 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
4 h 10 min
Kukkakaalimousse on pehmeä alkupala, joka herättelee nälkää ja kutittelee makuhermoja. Raikas tilliöljy ja paahdetut pinjansiemenet viimeistelevät annoksen.
GL
SO
0
0


Ainekset (12 pientä annosta)

  • 400 gkukkakaalia
  • ½ tl + 1 tlsuolaa
  • 2 dlkuohukermaa
  • 2 dltäysmaitoa
  • 3liivatelehteä
  • 2 rkllimen mehua

Tilliöljy

  • ½ dlhienonnettua tilliä
  • ¾ dlöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Lisäksi

  • 4 rklpinjansiemeniä
Tulosta

Kukkakaalimousse valmistuu näin:

  1. Huuhtele kukkakaali ja irrottele se pieniksi nupuiksi. Leikkaa varsi viipaleiksi. Keitä kukkakaalia puolikkaalla teelusikallisella suolatussa vedessä noin 10 minuuttia, kunnes se on pehmeän kypsä. Siivilöi kukkakaalit vedestä.
  2. Laita liivatelehdet 5 minuutiksi pehmenemään kylmään veteen.
  3. Mittaa kulhoon kuohukerma ja maito. Lisää kukkakaalit ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Mausta teelusikallisella suolaa.
  4. Kuumenna limen mehu. Purista liivatelehdet vedestä ja sulata ne kuuman mehun joukkoon. Kaada liivatteet kukkakaalisoseen joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
  5. Kaada mousse pieniin snapsilaseihin. Laita mousselasit jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.
  6. Mittaa tilliöljyn ainekset korkeaan kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella sileäksi. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.
  7. Paahda pinjansiemeniä kuivalla, kuumalla pannulla parisen minuuttia, kunnes siemenet ovat kauniin kullanruskeita.
  8. Valuta kukkakaalimousselasien pinnalle tilliöljyä. Ripottele paahdettuja pinjansiemeniä pinnalle.

MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »