Viipaloi appelsiini terävällä veitsellä noin kolmen millimetrin paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle. Voit siivilöidä viipaleille hieman tomusokeria. Sokeri saa viipaleet loistamaan erityisen kirkkaina.
Kuivata viipaleita uunissa kiertoilmatoiminnolla 75 asteessa tai tavallisessa uunissa alle 100 asteessa 2–4 tuntia. Jätä uunin luukun väliin lusikka niin, että appelsiineista haihtuva neste pääsee pois raosta. Saman ohjeen mukaisesti voit kuivata myös sitruuna- ja limettiviipaleita.
Kaneli-appelsiininauha
Kuivaa appelsiiniviipaleet yllä olevan ohjeen mukaan.
Liimaa tähtianis appelsiiniviipaleen keskelle. Anna kuivua.
Tee appelsiiniviipaleen vastakkaisille reunoille neulalla siiman mentävä reikä (jos sellaista ei ole jo luonnostaan).
Pujota siima rei’istä ja sitten kanelitangon läpi. Jatka näin appelsiiniviipaleita ja kanelitankoja vuorotellen.
Tee siiman päihin reilut lenkit, joista nauhan voi laittaa roikkumaan.