Kuivalihakeitto

2 h 20 min
3.8
1

Kuivalihakeitto

LA
MA
MU
1
3.8
Teksti Sanna Häkkänen
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 150 gkuivalihaa (poron)
  • 20 dlvettä
  • 1/2 tlkatajanmarjoja
  • 1 kplsipulia
  • 4 kplperunaa (kiinteä lajike)
  • 1/2 dlohrasuurimoita (kokonaisia, esikypsytettyjä)
  • 3 rkltuoretta timjamia

Tee näin

2 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN2 h

Vuole terävällä puukolla tai veitsellä kuivalihasta poikkisyin ohuita lastuja.

Mittaa kattilaan puolet vedestä, liha sekä katajanmarjat, ja keitä keskilämmöllä kannen alla 1 1/2 tuntia.

Kuori ja paloittele sipuli ja perunat.

Lisää keittoon loppu vesi, ohrasuurimot sekä sipuli, ja keitä vielä 15 minuuttia.

Lisää lopuksi perunat ja keitä 15–20 minuuttia kunnes perunat ovat kypsiä.

Mausta kuivalihakeitto timjamilla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Vinkki!

Kuivalihaa voit tiedustella suoraan tuottajilta tai Stockmannin Herkusta, retkeilykaupoista sekä netistä, esim. www.deliporo.fi, www.lapinliha.fi
MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä