Maku

Kuhanyytit grillissä

1 h
3.4
0

Kuhanyytit grillissä

MU
GL
0
3.4
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Anna Huovinen
Tulosta
Mainos
Tässä ruoassa maistuu kesä! Grillissä kypsennetyt kuhanyytit valmistuvat melkein kuin itsestään: kääräise folioon kalafileet, mausteet sekä helposti kypsennettäviä kasviksia – ja täydellinen ateria on valmis!

Ainekset (4 annosta)

Kuhanyytit

  • 600 gkuhaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlsitruunapippuria (suolaton)
  • 300 gparsakaalia
  • 8 kplretiisejä
  • 3 kplkesäsipulia
  • 125 gtuorejuustoa (esim. piparjuuri)
  • 2 dltuoretta basilikaa

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Leikkaa kalafileet muutamaan palaan. Ripottele suolaa ja pippuria fileiden pinnalle.

Huuhtele parsakaali ja retiisit. Leikkaa kasvikset ohuiksi viipaleiksi, myös sipulit varsineen.

Revi foliosta 4 palaa. Asettele kasvisviipaleet kalafileiden päälle folionyytteihin. Lusikoi tuorejuustonokareet ja hienonnettu basilika pinnalle. Jos valmistat kuhanyytit grillissä, laita kalat ja kasvikset kaksinkertaisiin folioihin.

Kypsennä kuhanyyttejä grillissä 15–20 minuutin ajan tai uunissa 200 asteessa 30 minuuttia.

Tarjoa kuhanyytit keitettyjen uusien perunoiden ja raikkaan salaatin kanssa.

Halutessasi voit lisätä kuhanyytteihin paistettuja kantarelleja.

MITÄ PIDIT?
3.4