Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Suloisin soppa

Kuhakeitto – maukas kermainen kalasoppa syntyy simppeleistä aineksista

1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min

Kuhakeitto saa makua tuoreesta kalasta, itsekeitetystä liemestä, kuohukermasta ja juureksista. Lopputuloksena on täyteläisen kermainen kalakeitto!

14.10.2024

Reseptin ainekset
4 annosta
Kuhakeitto
1 l
kalalientä
4
nahatonta kuhafileetä
600 g
perunoita (esim. Annabelleä)
200 g
porkkanoita
2 dl
kuohukermaa
½ dl
hienonnettua tilliä
(1
viipaloitu sipulinvarsi)
Kalaliemi
2
kokonaisen kuhan perkeet
1
sipuli
1½ l
vettä
2 tl
karkeaa merisuolaa
½ tl
valkopippureita

Kuhakeitto – ohje:

  1. Tee ensin kalaliemi. Huuhtele kuhan perkeet kylmällä vedellä. Varmista, että kidukset on poistettu. Huuhtele sipuli ja leikkaa kuorineen paloiksi.
  2. Nosta perkeet ja sipulit kattilaan. Lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi. Säädä liesi keskilämmölle. Kuori vaahto reikäkauhalla. Kun vaahtoa ei enää muodostu, lisää suola ja pippurit. Keitä hiljalleen 30 minuuttia.
  3. Siivilöi liemi tiheän siivilän läpi mittakannuun. Pese kattila ja kaada liemi takaisin.
  4. Pese perunat ja porkkanat, kuori tarvittaessa ja leikkaa reilun kokoisiksi paloiksi.
  5. Leikkaa kuhafileiden ruotorivin molemmin puolin v-viillot, ja poista ruotorivi. Leikkaa fileet parin sentin paloiksi.
  6. Kuumenna kalaliemi kattilassa. Lisää perunat ja porkkanat. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat ovat kypsiä mutta rakenteeltaan napakoita. Kaada kuohukerma joukkoon. Kiehauta. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
  7. Laita kuhafileepalat keittoon. Nosta kattila liedeltä ja anna keiton tekeytyä kannen alla viisi minuuttia.
  8. Lisää kuhakeittoon hienonnettu tilli ja halutessasi viipaloituja sipulin vihreitä varsia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt