


Suloisin soppa
Kuhakeitto – maukas kermainen kalasoppa syntyy simppeleistä aineksista
1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
Kuhakeitto saa makua tuoreesta kalasta, itsekeitetystä liemestä, kuohukermasta ja juureksista. Lopputuloksena on täyteläisen kermainen kalakeitto!
Reseptin ainekset
4 annosta
Kuhakeitto
1 l
kalalientä
4
nahatonta kuhafileetä
600 g
perunoita (esim. Annabelleä)
200 g
porkkanoita
2 dl
kuohukermaa
½ dl
hienonnettua tilliä
(1
viipaloitu sipulinvarsi)
Kalaliemi
2
kokonaisen kuhan perkeet
1
sipuli
1½ l
vettä
2 tl
karkeaa merisuolaa
½ tl
valkopippureita
Kuhakeitto – ohje:
- Tee ensin kalaliemi. Huuhtele kuhan perkeet kylmällä vedellä. Varmista, että kidukset on poistettu. Huuhtele sipuli ja leikkaa kuorineen paloiksi.
- Nosta perkeet ja sipulit kattilaan. Lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi. Säädä liesi keskilämmölle. Kuori vaahto reikäkauhalla. Kun vaahtoa ei enää muodostu, lisää suola ja pippurit. Keitä hiljalleen 30 minuuttia.
- Siivilöi liemi tiheän siivilän läpi mittakannuun. Pese kattila ja kaada liemi takaisin.
- Pese perunat ja porkkanat, kuori tarvittaessa ja leikkaa reilun kokoisiksi paloiksi.
- Leikkaa kuhafileiden ruotorivin molemmin puolin v-viillot, ja poista ruotorivi. Leikkaa fileet parin sentin paloiksi.
- Kuumenna kalaliemi kattilassa. Lisää perunat ja porkkanat. Keitä noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat ovat kypsiä mutta rakenteeltaan napakoita. Kaada kuohukerma joukkoon. Kiehauta. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
- Laita kuhafileepalat keittoon. Nosta kattila liedeltä ja anna keiton tekeytyä kannen alla viisi minuuttia.
- Lisää kuhakeittoon hienonnettu tilli ja halutessasi viipaloituja sipulin vihreitä varsia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat