Maku

Kreikkalaiset täytetyt paprikat

5
0

Kreikkalaiset täytetyt paprikat

Täytetyt paprikat saavat modernin twistin kun ne täytetään kreikkalaistyylisillä täytteillä ja kvinoalla. Halloumikuutiot paahtuvat uunissa paprikoiden päällä ihanan makuisiksi!
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 kpl)

  • 1 dlkvinoaa
  • 2 dlkanalientä
  • 3 kplpaprikaa
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 6 kplkirsikkatomaatteja
  • 10 kploliiveja
  • 1 kplpunasipuli (pieni)
  • 1 tltuoretta timjamia
  • 200 ghalloumijuustoa
  • mustapippuria

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Huuhtele kvinoa siivilässä juoksevan kylmän veden alla. Kuumenna kanaliemi pienessä kattilassa kiehuvaksi. Lisää huuhdeltu kvinoa kanaliemeen ja keitä 12 minuuttia kannen alla tai pakkauksen ohjeen mukaan.

Halkaise paprikat ja poista niiden kannat, siemenet ja valkoiset rangat. Nosta ne uunivuokaan tai pellille leivinpaperin päälle. Valele kevyesti oliiviöljyllä.

Sekoita kulhossa kypsä kvinoa, pilkotut kirsikkatomaatit, oliivit, punasipuli ja silputtu timjami. Lusikoi täyte paprikan puolikkaisiin.

Leikkaa halloumijuusto pieniksi kuutioiksi. Ripottele kuutiot täytettyjen paprikoiden päälle.

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 35-45 minuuttia kunnes paprikat ovat pehmenneet ja halloumi on saanut rapean pinnan.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä