4,2(12)
Kreikkalaiset täytetyt paprikat – kvinoaa, halloumia ja oliiveja herkullisessa paketissa
Kasvis
Kreikkalaiset täytetyt paprikat saavat kivan twistin, kun ne täytetään Välimeren alueelta tutuilla raaka-aineilla sekä kvinoalla. Halloumikuutiot paahtuvat uunissa paprikoiden päällä ihanan makuisiksi!
Julkaistu 28.8.2016
Maku
Reseptin ainekset
6 kpl
1 dlkvinoaa
2 dlkanalientä
3paprikaa
1 rkloliiviöljyä
6kirsikkatomaattia
10oliivia
1punasipuli (pieni)
1 tltuoretta timjamia
200 ghalloumijuustoa
mustapippuria

Kreikkalaiset täytetyt paprikat valmistetaan näin:

  1. Huuhtele kvinoa siivilässä juoksevan kylmän veden alla. Kuumenna kanaliemi pienessä kattilassa kiehuvaksi. Lisää huuhdeltu kvinoa kanaliemeen ja keitä 12 minuuttia kannen alla tai pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Halkaise paprikat ja poista niiden kannat, siemenet ja valkoiset rangat. Nosta ne uunivuokaan tai pellille leivinpaperin päälle. Valele kevyesti oliiviöljyllä.
  3. Sekoita kulhossa kypsä kvinoa, pilkotut kirsikkatomaatit, oliivit, punasipuli ja silputtu timjami. Lusikoi täyte paprikan puolikkaisiin.
  4. Leikkaa halloumijuusto pieniksi kuutioiksi. Ripottele kuutiot täytettyjen paprikoiden päälle.
  5. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 35–45 minuuttia kunnes paprikat ovat pehmenneet ja halloumi on saanut rapean pinnan.

Vinkki!

Etsitkö perusohjetta? Kurkkaa sivustomme suosituin täytettyjen paprikoiden resepti täältä!

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.