Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kreikkalaiset pitaleivät

1 h 55 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 1 h 30 min
22.2.2011
Reseptin ainekset
5 annosta
4 dl
vettä
25 g
hiivaa
2 rkl
hunajaa
1 tl
suolaa
300 g
durumvehnäjauhoja
200 g
vehnäjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon hunaja, suola ja durumvehnäjauhot. Lisää tavallisia vehnäjauhoja vähitellen, samalla vaivaten taikinaa voimakkaasti. Kun taikina on kimmoista, eikä tartu enää sormiin, lopeta jauhojen lisääminen. Mitä pehmeämmäksi pystyt taikinan jättämään, sen kuohkeampia ovat myös kypsät leivät. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Kauli piirakkapulikalla vajaan sentin paksuisia ja halkaisijaltaan noin 15 cm:n kokoisia leipiä. Jotta leivät pullahtavat uunissa palloiksi, on tärkeää, ettei leipiä kaulita liian ohuiksi, varsinkaan reunoilta. Kohota pitaleipiä liinan alla. Paista 230-asteisessa kiertoilmauunissa 1 pelti kerrallaan, varo paistamasta liian kypsäksi. Ota pitaleivät uunista, kun niihin on ilmestynyt muutama ruskea pilkku.

•Pitaleivät kohoavat uunissa palloiksi, jolloin ne pystyy syödessä repimään auki ja halutessa täyttämään.

•Yleensä leivistä kuitenkin revitään paloja, joita käytetään pieninä ”äyskäreinä”, eli ruoka viedään suuhun leivän avulla, muita ruokailuvälineitä ei aterialla käytetä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt