


Uudet suosikkipallerot
Kreikkalaiset kasvisjauhispyörykät – fetan, valkosipulin, sitruunan ja mintun yhdistelmä on vastustamaton!
30 min
Kreikkalaista makumaailmaa lainaavat pyörykät valmistetaan kasvisjauhiksesta. Valmista pyörykät tai valmistele taikina jo edellisenä iltana, niin ruoanlaitto sujuu sutjakkaasti.
Reseptin ainekset
4 annosta / 20 pyörykkää
2 rs (à 250 g)
kasvisjauhelihaa
½ tl
suolaa
1
valkosipulinkynsi
1
sitruunan raastettu kuori
100 g
fetajuustoa
1 dl
minttua hienonnettuna
1 rkl
pieniä kapriksia
1 tl
rypsiöljyä
Kreikkalaiset kasvisjauhispyörykät – ohje:
- Sekoita kasvisjauheliha ja suola kulhossa. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Pese sitruuna ja raasta siitä kuori. Murustele feta ja hienonna kaprikset. Lisää kaikki ainekset öljyä lukuun ottamatta pyörykkätaikinaan.
- Levitä leivinpaperi uunipellille. Ota taikinasta öljytyin käsin parin ruokalusikallisen kokoisia nokareita ja pyörittele palloiksi leivinpaperille.
- Paista pyöryköitä 225-asteisessa uunissa keskitasolla 15 minuuttia.
- Viimeistele halutessasi fetamuruilla ja hienonnetulla mintulla.
Vinkki!
Kasvisjauhelihavalikoimasta voit valita pyöryköihin minkä vain maustamattoman vaihtoehdon. Jos haluat pyöryköistä vegaaniset, korvaa feta vegaanisella vaihtoehdolla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat