


Kreikkalainen peruna-valkosipulidippi
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Perunasta syntyy mainio ja edullinen dippi, joka sopii loistavasti isojen juhlien tarjoiluun.
Reseptin ainekset
10 annosta
500 g
perunoita (jauhoinen lajike)
5 kpl
valkosipulinkynttä
2 dl
saksanpähkinöitä
1 dl
keitinlientä (perunoiden)
2 dl
oliiviöljyä
1 dl
sitruunamehua
1 tl
suolaa
1/4 tl
valkopippuria
Pese, kuori ja kuutioi perunat kattilaan. Kaada päälle vettä niin, että perunat peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi, lisää teelusikallinen suolaa ja keitä perunat kypsiksi (noin 15 minuuttia).
Valuta perunoiden keitinliemi talteen.
Kuori valkosipulinkynnet. Murskaa kynnet ja pähkinät tehosekoittimessa. Lisää perunat ja 1 dl keitinvettä. Soseuta.
Valuta oliiviöljyä ja sitruunamehua perunaseokseen ohuena nauhana koneen käydessä.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat