Maku

Kreikkalainen peruna-valkosipulidippi

30 min
0
0

Kreikkalainen peruna-valkosipulidippi

GL
MA
MU
VE
0
0
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Kreetta Järvenpää
Tulosta
Mainos
Perunasta syntyy mainio ja edullinen dippi, joka sopii loistavasti isojen juhlien tarjoiluun.

Ainekset (10 annosta)

  • 500 gperunoita (jauhoinen lajike)
  • 5 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 dlsaksanpähkinöitä
  • 1 dlkeitinlientä (perunoiden)
  • 2 dloliiviöljyä
  • 1 dlsitruunamehua
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

Pese, kuori ja kuutioi perunat kattilaan. Kaada päälle vettä niin, että perunat peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi, lisää teelusikallinen suolaa ja keitä perunat kypsiksi (noin 15 minuuttia).

Valuta perunoiden keitinliemi talteen.

Kuori valkosipulinkynnet. Murskaa kynnet ja pähkinät tehosekoittimessa. Lisää perunat ja 1 dl keitinvettä. Soseuta.

Valuta oliiviöljyä ja sitruunamehua perunaseokseen ohuena nauhana koneen käydessä.

Mausta suolalla ja pippurilla.

MITÄ PIDIT?
0