Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kreikkalainen peruna-fetagratiini

55 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 30 min

Helppo ja herkullinen peruna-fetagratiini maustetaan basilikaöljyllä ja kuorrutetaan juustoraasteella.

Reseptin ainekset
5 annosta
Gratiini
500 g
perunaa
2 kpl
tomaattia
1/2 - 1 kpl
sipulia
100 g
vihreitä papuja
1/2 - 1 dl
oliiveja (kalamata)
1 dl
fetajuustoa (rasvaa 25 %)
Yrttiöljy
2 dl
tuoretta basilikaa (1 rku)
3 rkl
persiljaa (leikattuna)
1 - 2 kpl
valkosipulinkynttä
1/2 dl
rypsiöljyä (tai oliiviöljyä)
1 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
2 rkl
sitruunamehua
Pinnalle
50 g
juustoa (rasvaa 25-35 %) (1 dl raastettuna)

Valmista kreikkalainen peruna-fetagratiini näin:

Pese perunat ja keitä ne kypsiksi (kuorineen tai ilman). Jäähdytä ja lohko perunat.

Leikkaa tomaatit ja sipuli ronskeiksi paloiksi.

Keitä tuoreita papuja 4–5 minuuttia, kunnes ne ovat napakan kypsiä. Pakastepavut voit käyttää sellaisenaan.

Soseuta yrttiöljyn ainekset sauvasekoittimella. Lisää vettä sen verran, että saat massasta tasaisen.

Sekoita basilikaöljy perunoiden joukkoon. Anna maustua hetki.

Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään uunivuoassa. Paista 180-asteisessa uunissa 40 minuuttia.

Lisää peruna-fetagratiinin päälle juustoraastetta ja paista vielä noin 10 minuuttia.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt