Maku

Kreikkalainen peruna-fetagratiini

55 min
5
0

Kreikkalainen peruna-fetagratiini

GL
MU
0
5
Helppo ja herkullinen peruna-fetagratiini maustetaan basilikaöljyllä ja kuorrutetaan juustoraasteella.
Teksti Helsingin Rudolf Steiner -koulun kokit
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

Gratiini

  • 500 gperunaa
  • 2 kpltomaattia
  • 1/2 - 1 kplsipulia
  • 100 gvihreitä papuja
  • 1/2 - 1 dloliiveja (kalamata)
  • 1 dlfetajuustoa (rasvaa 25 %)

Yrttiöljy

  • 2 dltuoretta basilikaa (1 rku)
  • 3 rklpersiljaa (leikattuna)
  • 1 - 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/2 dlrypsiöljyä (tai oliiviöljyä)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 2 rklsitruunamehua

Pinnalle

  • 50 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (1 dl raastettuna)

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN30 min

Valmista kreikkalainen peruna-fetagratiini näin:

Pese perunat ja keitä ne kypsiksi (kuorineen tai ilman). Jäähdytä ja lohko perunat.

Leikkaa tomaatit ja sipuli ronskeiksi paloiksi.

Keitä tuoreita papuja 4–5 minuuttia, kunnes ne ovat napakan kypsiä. Pakastepavut voit käyttää sellaisenaan.

Soseuta yrttiöljyn ainekset sauvasekoittimella. Lisää vettä sen verran, että saat massasta tasaisen.

Sekoita basilikaöljy perunoiden joukkoon. Anna maustua hetki.

Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään uunivuoassa. Paista 180-asteisessa uunissa 40 minuuttia.

Lisää peruna-fetagratiinin päälle juustoraastetta ja paista vielä noin 10 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä