4,1(97)
Kreetalainen moussaka
1 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h
Kreetalainen mehevä moussaka kerrostetaan munakoisosta, kesäkurpitsasta ja perunasta sekä jauhelihakastikkeesta ja pehmeästä valkokastikkeesta. Muheva vuokaruoka on takuuvarma valinta päivällispöytään!
Julkaistu 9.6.2009
Maku
Reseptin ainekset
6 annosta
400 gmunakoisoa
300 gkesäkurpitsaa
400 gkeitettyä perunaa
1sipuli
2tomaattia
500 gsika-nautajauhelihaa
1/4 dltomaattipyreetä
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria
3 rklpersiljaa (silputtuna)
Paistamiseen
1 dloliiviöljyä
Valkokastike
25 goliiviöljyä
3/4 dlvehnäjauhoja
5 dlkevytmaitoa
1/4 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria
1/4 tlmuskottipähkinää
50 gvuohenmaitojuustoa (murusteltuna)
1munaa

Kreetalainen moussaka valmistuu näin:

  1. Viipaloi munakoiso ja kesäkurpitsa noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi perunat hieman ohuemmiksi.
  2. Kuumenna osa oliiviöljystä pannulla ja paista munakoiso- ja kesäkurpitsaviipaleita pannulla parissa erässä molemmin puolin, kunnes ne saavat väriä pintaansa.
  3. Hienonna sipuli ja kuutioi tomaatit. Kuumenna loput öljystä ja paista jauheliha sekä sipulit kypsiksi. Lisää tomaattipyree, tomaattikuutiot ja mausteet. Hauduta hetki ja lisää persiljasilppu. Nosta pannu liedeltä.
  4. Valmista valkokastike. Mittaa öljy kattilaan ja sekoita joukkoon jauhot. Lisää maito. Sekoita hyvin, jotta kokkareet katoavat. Kiehauta ja mausta kastike.
  5. Nosta kattila liedeltä, sekoita joukkoon juustoraaste. Anna jäähtyä hetki ja lisää muna, sekoita.
  6. Kokoa voideltuun uunivuokaan kerroksittain kesäkurpitsaviipaleita, lihaseosta, perunaviipaleita ja jälleen lihaseosta. Lado päälle munakoisoviipaleet ja kuorruta koko laatikko valkokastikkeella.
  7. Paista moussakaa 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna vetäytyä 15–30 minuuttia ennen tarjoilua.
16 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.