


Kreetalainen moussaka
1 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 0 min
Kreetalainen mehevä moussaka kerrostetaan munakoisosta, kesäkurpitsasta ja perunasta sekä jauhelihakastikkeesta ja pehmeästä valkokastikkeesta. Muheva vuokaruoka on takuuvarma valinta päivällispöytään!
Reseptin ainekset
6 annosta
400 g
munakoisoa
300 g
kesäkurpitsaa
400 g
keitettyä perunaa
1
sipuli
2
tomaattia
500 g
sika-nautajauhelihaa
1/4 dl
tomaattipyreetä
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
3 rkl
persiljaa (silputtuna)
Paistamiseen
1 dl
oliiviöljyä
Valkokastike
25 g
oliiviöljyä
3/4 dl
vehnäjauhoja
5 dl
kevytmaitoa
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
1/4 tl
muskottipähkinää
50 g
vuohenmaitojuustoa (murusteltuna)
1
munaa
Kreetalainen moussaka valmistuu näin:
- Viipaloi munakoiso ja kesäkurpitsa noin 1 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi perunat hieman ohuemmiksi.
- Kuumenna osa oliiviöljystä pannulla ja paista munakoiso- ja kesäkurpitsaviipaleita pannulla parissa erässä molemmin puolin, kunnes ne saavat väriä pintaansa.
- Hienonna sipuli ja kuutioi tomaatit. Kuumenna loput öljystä ja paista jauheliha sekä sipulit kypsiksi. Lisää tomaattipyree, tomaattikuutiot ja mausteet. Hauduta hetki ja lisää persiljasilppu. Nosta pannu liedeltä.
- Valmista valkokastike. Mittaa öljy kattilaan ja sekoita joukkoon jauhot. Lisää maito. Sekoita hyvin, jotta kokkareet katoavat. Kiehauta ja mausta kastike.
- Nosta kattila liedeltä, sekoita joukkoon juustoraaste. Anna jäähtyä hetki ja lisää muna, sekoita.
- Kokoa voideltuun uunivuokaan kerroksittain kesäkurpitsaviipaleita, lihaseosta, perunaviipaleita ja jälleen lihaseosta. Lado päälle munakoisoviipaleet ja kuorruta koko laatikko valkokastikkeella.
- Paista moussakaa 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna vetäytyä 15–30 minuuttia ennen tarjoilua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat