4(93)
Lohipasta – helpon reseptin salaisuus on Koskenlaskija-sulatejuusto
25 min
Lohipasta on yksi suosituimmista arkiruoista, eikä suotta! Sen lisäksi, että pasta on mielettömän herkullinen, se myös valmistuu nopeasti. Tässä ohjeessa lohipasta saa mehevyyttä pippurisesta Koskenlaskija-juustosta.
Reseptin ainekset
4 annosta
400 glohta
suolaa ja pippuria
1 rklsitruunamehua
Kastike
1sipuli
voita paistamiseen
100 gviherpippurisulatejuustoa (Koskenlaskija)
2 dlruokakermaa
½sitruunan mehu
Pasta
200 gtäysjyväpastaa (suunnilleen)
Lisukkeet
hienonnettua ruohosipulia
tuoretta basilikaa
1 dlparmesanjuustoa raastettuna
sitruunamehua (tarvittaessa)

Lohipasta valmistetaan näin:

  1. Mausta lohi suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Kypsennä lohi pannulla öljyssä tai voissa.
  2. Silppua sipuli. Lisää sipulit ja voi pieneen kattilaan. Kuumenna ja anna sipulien pehmentyä.
  3. Sekoita sipuliseokseen Koskenlaskija ja kerma. Sekoita ja mausta sitruunalla.
  4. Kiehauta suolattu pastavesi isossa kattilassa. Lisää pasta ja keitä al denteksi.
  5. Valuta pasta ja lisää joukkoon Koskenlaskija-kerma-sipuliseos. Annostele pastaa lautasille, lisää päälle kypsä lohi.
  6. Koristele annokset ruohosipulilla, basilikalla ja raastetulla parmesanjuustolla. Lisää sitruunaa jos tarve.
4 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo