Lohipasta – helpon reseptin salaisuus on Koskenlaskija-sulatejuusto
25 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
Lohipasta on yksi suosituimmista arkiruoista, eikä suotta! Sen lisäksi, että pasta on mielettömän herkullinen, se myös valmistuu nopeasti. Tässä ohjeessa lohipasta saa mehevyyttä pippurisesta Koskenlaskija-juustosta.
4
Julkaistu 25.9.2015

Lohipasta – helpon reseptin salaisuus on Koskenlaskija-sulatejuusto
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 400 glohta
- suolaa ja pippuria
- 1 rklsitruunamehua
Kastike
- 1sipuli
- voita paistamiseen
- 100 gviherpippurisulatejuustoa (Koskenlaskija)
- 2 dlruokakermaa
- ½sitruunan mehu
Pasta
- 200 gtäysjyväpastaa (suunnilleen)
Lisukkeet
- hienonnettua ruohosipulia
- tuoretta basilikaa
- 1 dlparmesanjuustoa raastettuna
- sitruunamehua (tarvittaessa)
Lohipasta valmistetaan näin:
- Mausta lohi suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Kypsennä lohi pannulla öljyssä tai voissa.
- Silppua sipuli. Lisää sipulit ja voi pieneen kattilaan. Kuumenna ja anna sipulien pehmentyä.
- Sekoita sipuliseokseen Koskenlaskija ja kerma. Sekoita ja mausta sitruunalla.
- Kiehauta suolattu pastavesi isossa kattilassa. Lisää pasta ja keitä al denteksi.
- Valuta pasta ja lisää joukkoon Koskenlaskija-kerma-sipuliseos. Annostele pastaa lautasille, lisää päälle kypsä lohi.
- Koristele annokset ruohosipulilla, basilikalla ja raastetulla parmesanjuustolla. Lisää sitruunaa jos tarve.

Punajuuri-lohipasta – upean purppurainen, piparjuurella maustettu pasta hellii makuhermoja
Maku

Lehtikaali-lohipasta
Maku

Lohi-pastasalaatti – helppo ja herkullinen arjen pelastaja taltuttaa nälän nopeasti
Maku

Pistaasimuru-lohipasta
Maku

Lumilautailija Enni Rukajärven punajuuripastassa maistuvat feta ja cashewpähkinät – nappaa koukuttava resepti!
Maku

Tonnikalapasta – italialainen pasta tonnato maistuu myös arkena
Kotivinkki

Mustakaalicarbonara – klassikkopasta saa uutta makua mustakaalista
Maku

Pinaatti-fetapasta – superhelppo resepti tekee arjestasi astetta maukkaampaa
Kotivinkki