Maku

Lohipasta – helpon reseptin salaisuus on Koskenlaskija-sulatejuusto

25 min
3.91
1

Lohipasta on yksi suosituimmista arkiruoista, eikä suotta! Sen lisäksi, että pasta on mielettömän herkullinen, se myös valmistuu nopeasti. Tässä ohjeessa lohipasta saa mehevyyttä pippurisesta Koskenlaskija-juustosta.
Tulosta
Kuvat 52 Weeks of Deliciousness

Ainekset (4 annosta)

  • 400 glohta
  • suolaa ja pippuria
  • 1 rklsitruunamehua

Kastike

  • 1sipuli
  • voita paistamiseen
  • 100 gviherpippurisulatejuustoa (Koskenlaskija)
  • 2 dlruokakermaa
  • ½sitruunan mehu

Pasta

  • 200 gtäysjyväpastaa (suunnilleen)

Lisukkeet

  • hienonnettua ruohosipulia
  • tuoretta basilikaa
  • 1 dlparmesanjuustoa raastettuna
  • sitruunamehua (tarvittaessa)

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Lohipasta valmistetaan näin:

  1. Mausta lohi suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Kypsennä lohi pannulla öljyssä tai voissa.
  2. Silppua sipuli. Lisää sipulit ja voi pieneen kattilaan. Kuumenna ja anna sipulien pehmentyä.
  3. Sekoita sipuliseokseen Koskenlaskija ja kerma. Sekoita ja mausta sitruunalla.
  4. Kiehauta suolattu pastavesi isossa kattilassa. Lisää pasta ja keitä al denteksi.
  5. Valuta pasta ja lisää joukkoon Koskenlaskija-kerma-sipuliseos. Annostele pastaa lautasille, lisää päälle kypsä lohi.
  6. Koristele annokset ruohosipulilla, basilikalla ja raastetulla parmesanjuustolla. Lisää sitruunaa jos tarve.
MITÄ PIDIT?
3.91