Maku

Katkarapu-kookosrisotto – pehmeän ja täyteläisen risoton juju on kookosmaito

40 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
Katkarapu-kookosrisotto saa ihanan samettisen suutuntuman kookosmaidosta. Chili ja korianteri antavat katkarapujen ystävän ruokaan sopivan potkun.
GL
MU
MA
4
0


Ainekset (4 annosta)

Risotto

  • 1salottisipuli
  • 1valkosipulinkynsi
  • 200 gfenkolia
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 3 dlrisottoriisiä
  • 1limen mehu
  • 6 dlvettä
  • 2 rklkasvisfondia
  • 400 mlkookosmaitoa
  • ½ tlrouhittua mustapippuria
  • (¼ tlsuolaa)

Lisäksi

  • 1vihreä chilipaprika
  • 1 tlrypsiöljyä
  • 300 gkatkarapuja
  • 2 rkltuoretta korianteria
Tulosta

Katkarapu-kookosrisotto valmistetaan näin:

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Halkaise fenkoli, ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi.
  2. Kuumenna öljy kasarissa, lisää sipulit ja fenkolit ja kuullota. Lisää riisi, ja jatka kuullottamista muutaman minuutin ajan.
  3. Purista joukkoon limen mehu. Sekoita vesi ja fondi. Lisää vähän kasvislientä kerrallaan ja kääntele, kunnes se on imeytynyt riisiin. Lisää loppu liemi erissä samaan tapaan.
  4. Sekoita kookosmaito tasaiseksi ja lisää parissa erässä risottoon. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Hauduta risottoa miedolla lämmöllä, kunnes riisi on sopivan pehmeää.
  5. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Kuumenna öljy pannulla. Lisää katkaravut ja chilit ja paista samalla sekoittaen muutaman minuutin ajan.
  6. Tarjoa risotto katkarapujen kanssa. Viimeistele korianterilla
MITÄ PIDIT?
4
Kommentoi »