


Katkarapu-kookosrisotto – pehmeän ja täyteläisen risoton juju on kookosmaito
40 min
Katkarapu-kookosrisotto saa ihanan samettisen suutuntuman kookosmaidosta. Chili ja korianteri antavat katkarapujen ystävän ruokaan sopivan potkun.
Reseptin ainekset
4 annosta
Risotto
1
salottisipuli
1
valkosipulinkynsi
200 g
fenkolia
2 rkl
rypsiöljyä
3 dl
risottoriisiä
1
limen mehu
6 dl
vettä
2 rkl
kasvisfondia
400 ml
kookosmaitoa
½ tl
rouhittua mustapippuria
(¼ tl
suolaa)
Lisäksi
1
vihreä chilipaprika
1 tl
rypsiöljyä
300 g
katkarapuja
2 rkl
tuoretta korianteria
Katkarapu-kookosrisotto – ohje:
- Kuori ja hienonna sipulit. Halkaise fenkoli, ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi.
- Kuumenna öljy kasarissa, lisää sipulit ja fenkolit ja kuullota. Lisää riisi, ja jatka kuullottamista muutaman minuutin ajan.
- Purista joukkoon limen mehu. Sekoita vesi ja fondi. Lisää vähän kasvislientä kerrallaan ja kääntele, kunnes se on imeytynyt riisiin. Lisää loppu liemi erissä samaan tapaan.
- Sekoita kookosmaito tasaiseksi ja lisää parissa erässä risottoon. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Hauduta risottoa miedolla lämmöllä, kunnes riisi on sopivan pehmeää.
- Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Kuumenna öljy pannulla. Lisää katkaravut ja chilit ja paista samalla sekoittaen muutaman minuutin ajan.
- Tarjoa risotto katkarapujen kanssa. Viimeistele korianterilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat