Maku

Kookosrisotto

25 min
0
0

Kookosrisotto

GL
KA
LA
MA
MU
0
0
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1 kplsipulia (silputtuna)
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (hienonnettuna)
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 3 dlrisottoriisiä
  • 5 dlvettä
  • 1 rklkasvisfondia
  • 4 dlkookosmaitoa
  • 1 kplsitruunaa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Kuullota sipulit paistokasarissa tai kattilassa öljyssä. Mittaa joukkoon riisi ja sekoita koko ajan, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Kaada joukkoon pari desiä vettä ja lisää fondikuutio. Anna porista miedolla lämmöllä edelleen sekoitellen. Lisää joukkoon kookosmaitoa vähän kerrallaan imeyttäen. Kypsennä riisiä noin 20 minuuttia. Mausta sitruunan mehulla ja kuoriraasteella.

Tarjoa kookosrisottoa pariloitujen tonnikalapihvien kera.

Vinkki!

Spelttihelmet ovat alkuvehnän eli muinaisviljan hiottuja jyviä. Niiden kypsymisaika on noin 20 minuuttia ja niitä käytetään ruoanlaitossa riisin tapaan. Maku on pehmeän pähkinäinen, runsas ja rouheva.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä