Katkarapu-kookosrisotto – pehmeän ja täyteläisen risoton juju on kookosmaito
40 min
{
Aktiivinen
40 minPassiivinen
Katkarapu-kookosrisotto saa ihanan samettisen suutuntuman kookosmaidosta. Chili ja korianteri antavat katkarapujen ystävän ruokaan sopivan potkun.
GL
MU
MA
3.8
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 27.2.2020

Katkarapu-kookosrisotto – pehmeän ja täyteläisen risoton juju on kookosmaito
Ainekset (4 annosta)
Risotto
- 1salottisipuli
- 1valkosipulinkynsi
- 200 gfenkolia
- 2 rklrypsiöljyä
- 3 dlrisottoriisiä
- 1limen mehu
- 6 dlvettä
- 2 rklkasvisfondia
- 400 mlkookosmaitoa
- ½ tlrouhittua mustapippuria
- (¼ tlsuolaa)
Lisäksi
- 1vihreä chilipaprika
- 1 tlrypsiöljyä
- 300 gkatkarapuja
- 2 rkltuoretta korianteria
Katkarapu-kookosrisotto valmistetaan näin:
- Kuori ja hienonna sipulit. Halkaise fenkoli, ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi.
- Kuumenna öljy kasarissa, lisää sipulit ja fenkolit ja kuullota. Lisää riisi, ja jatka kuullottamista muutaman minuutin ajan.
- Purista joukkoon limen mehu. Sekoita vesi ja fondi. Lisää vähän kasvislientä kerrallaan ja kääntele, kunnes se on imeytynyt riisiin. Lisää loppu liemi erissä samaan tapaan.
- Sekoita kookosmaito tasaiseksi ja lisää parissa erässä risottoon. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Hauduta risottoa miedolla lämmöllä, kunnes riisi on sopivan pehmeää.
- Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Kuumenna öljy pannulla. Lisää katkaravut ja chilit ja paista samalla sekoittaen muutaman minuutin ajan.
- Tarjoa risotto katkarapujen kanssa. Viimeistele korianterilla
Katso myös
MITÄ PIDIT?
3.75