Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Katkarapu-kookosrisotto – pehmeän ja täyteläisen risoton juju on kookosmaito

40 min

Katkarapu-kookosrisotto saa ihanan samettisen suutuntuman kookosmaidosta. Chili ja korianteri antavat katkarapujen ystävän ruokaan sopivan potkun.

27.2.2020
Reseptin ainekset
4 annosta
Risotto
1
salottisipuli
1
valkosipulinkynsi
200 g
fenkolia
2 rkl
rypsiöljyä
3 dl
risottoriisiä
1
limen mehu
6 dl
vettä
2 rkl
kasvisfondia
400 ml
kookosmaitoa
½ tl
rouhittua mustapippuria
(¼ tl
suolaa)
Lisäksi
1
vihreä chilipaprika
1 tl
rypsiöljyä
300 g
katkarapuja
2 rkl
tuoretta korianteria

Katkarapu-kookosrisotto – ohje:

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Halkaise fenkoli, ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi.
  2. Kuumenna öljy kasarissa, lisää sipulit ja fenkolit ja kuullota. Lisää riisi, ja jatka kuullottamista muutaman minuutin ajan.
  3. Purista joukkoon limen mehu. Sekoita vesi ja fondi. Lisää vähän kasvislientä kerrallaan ja kääntele, kunnes se on imeytynyt riisiin. Lisää loppu liemi erissä samaan tapaan.
  4. Sekoita kookosmaito tasaiseksi ja lisää parissa erässä risottoon. Mausta pippurilla ja tarvittaessa suolalla. Hauduta risottoa miedolla lämmöllä, kunnes riisi on sopivan pehmeää.
  5. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Kuumenna öljy pannulla. Lisää katkaravut ja chilit ja paista samalla sekoittaen muutaman minuutin ajan.
  6. Tarjoa risotto katkarapujen kanssa. Viimeistele korianterilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt