


Kolmen sipulin kesäkurpitsakeitto – sulatejuustolla mehevöitetty maku takaa, että soppakattila tyhjenee nopsaan!
30 min
Kolmen sipulin kesäkurpitsakeitto saa makua sipulista, purjosta ja valkosipulista sekä vastustamatonta mehevyyttä sulatejuustosta. Nappaa resepti talteen ja kokeile!
Reseptin ainekset
8 annosta
Kolmen sipulin kesäkurpitsakeitto
800 g
kesäkurpitsaa (keltainen)
1
iso sipuli
200 g
purjoa
2 kpl
valkosipulinkynsiä
1 rkl
voita
8 dl
kasvislientä
kourallinen tuoretta timjamia
150 g
sulatejuustoa
2 dl
ruokakermaa
kourallinen tuoretta lehtipersilijaa
suolaa
mustapippuria myllystä
Kesäkurpitsalastut
1
pieni kesäkurpitsa (keltainen)
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä
Kolmen sipulin kesäkurpitsakeitto valmistuu näin:
- Kuori ja kuutioi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Suikaloi purjo. Kuutioi kesäkurpitsa.
- Sulata voi kattilassa ja kuullota sipulia hetki. Lisää purjo ja valkosipuli, kuullota vielä muutama minuutti.
- Lisää kattilaan kuutioitu kesäkurpitsa ja kuullota hetki. Lisää kasvisliemi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Sido timjamin oksat paistinarulla kimpuksi ja lisää keittoon.
- Keitä kunnes kesäkurpitsa on kypää. Lisää keittoon kuutioitu sulatejuusto, ruokakerma ja hienonnettu lehtipersilija. Kuumenna keitto kiehuvaksi.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta keitto suolalla ja mustapippurilla.
- Höylää kesäkurpista ohuiksi lastuiksi esimerkiksi juustohöylällä. Asettele kesäkurpitsalastut leivinpaperilla peitetylle pellille. Ripottele kesäkurpitsalastujen pinnalle oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria. Grillaa kesäkurpitsalastuja grillivastusten alla kunnes ne saavat kunnolla väriä. Anna lastujen jäähtyä hetki. Tarjoile keiton kera.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
