Maku

Kolmen sipulin kesäkurpitsakeitto

30 min
5
0

Kolmen sipulin kesäkurpitsakeitto

Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 800 gkesäkurpitsaa (keltainen)
  • 1 kpliso sipuli
  • 200 gpurjoa
  • 2 kplvalkosipulin kynsiä
  • 1 rklvoita
  • 8 dlkasvislientä
  • kourallinen tuoretta timjamia
  • 150 gkoskenlaskija sulatejuustoa
  • 2 dlruokakermaa
  • kourallinen tuoretta lehtipersilijaa
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä

Kesäkurpitsalastut

  • 1 kplpieni kesäkurpitsa (keltainen)
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Kuori sipuli ja kuutioi. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Suikaloi purjo. Kuutioi kesäkurpitsa. Sulata voi kattilassa ja kuullota sipulia hetki. Lisää purjo ja valkosipuli, kuullota vielä muutama minuutti. Lisää kattilaan kuutioitu kesäkurpitsa ja kuullota hetki. Lisää kasvisliemi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Sido timjamin oksat paistinarulla kimpuksi ja lisää keittoon.

Keitä kunnes kesäkurpitsa on kypää. Lisää keittoon kuutioitu koskenlaskija sulatejuusto, ruokakerma ja hienonnettu lehtipersilija. Kuumenna keitto kiehuvaksi. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta keitto suolalla ja mustapippurilla.

Höylää kesäkurpista ohuiksi lastuiksi esimerkiksi juustohöylällä. Asettele kesäkurpitsalastut leivinpaperilla peitetylle pellille. Ripottele kesäkurpitsalastujen pinnalle oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria. Grillaa kesäkurpitsalastuja grillivastusten alla kunnes ne saavat kunnolla väriä. Anna lastujen jäähtyä hetki. Tarjoile keiton kera.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä