


Kokonainen broileri perunapedillä
2 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 2 h 0 min
Yrteillä ja sitruunalla maustettu broileri kypsyy mehukkaaksi perunoiden päällä, jotka imaisevat sisäänsä kaikki herkulliset maut.
Reseptin ainekset
4 annosta
1,3 kg
broileri kokonainen, nahkoineen
8
perunaa
Maustevoi
50 g
voita
3
rosmariinin oksaa
1/2 dl
tuoretta timjamia
4
valkosipulinkynttä
1
sitruunan kuori raastettuna
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
Lisäksi
1/2
sitruuna
2 kpl
rosmariinin oksaa
narua sitomiseen
Kokonainen broileri perunapedillä – ohje:
- Valmista maustevoi. Ota voi jääkaapista pehmenemään tai laita hetkeksi mikroon. Hienonna rosmariini, timjami, valkosipuli ja raasta sitruunankuori. Yhdistä ainekset pehmeään voihin. Lisää maustevoihin vielä suola ja mustapippuri.
- Kuivaa broilerin pinta ja sisus. Laita maustevoita broilerin nahan alle. Tee koipiin pienet viillot ja laita maustevoita myös niihin. Hiero broilerin pintaan hieman maustevoita. Laita broilerin sisään puolikas sitruuna ja rosmariinia. Sido broilerin siivet ja koivet yhteen. Rouhi pintaan vielä suolaa ja mustapippuria.
- Voitele uuni vuoka ja lohko perunoita sen pohjalle. Nosta broileri perunoiden päälle ja paista 175 asteessa noin 1,5–2 tuntia.
- Ota vuoka uunista ja nosta broileri lautaselle. Sekoita perununoita hieman ja laita takaisin uuniin grillivastuksen alle 250 asteeseen noin 5–10 minuutiksi. Kun perunat ovat saaneet kauniin värin, nosta broileri takaisin uunivuokaan ja kaada lautaselle valunut herkullinen liemi broilerin päälle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat