Maku

Kokonainen broileri perunapedillä

2 h 20 min
5
0

Kokonainen broileri perunapedillä

Yrteillä ja sitruunalla maustettu broileri kypsyy mehukkaaksi perunoiden päällä, jotka imaisevat sisäänsä kaikki herkulliset maut.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1,3 kgbroileri kokonainen, nahkoineen
  • 8 kplperunaa

maustevoi

  • 50 gvoita
  • 3 kplrosmariinin oksaa
  • 1/2 dltuoretta timjamia
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 kplsitruunan kuori raastettuna
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Lisäksi

  • 1/2 kplsitruuna
  • 2 kplrosmariinin oksaa

Lisäksi

  • narua sitomiseen

Tee näin

2 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN2 h

Valmista maustevoi. Ota voi jääkaapista pehmenemään tai laita hetkeksi mikroon. Hienonna rosmariini, timjami, valkosipuli ja raasta sitruunankuori. Yhdistä ainekset pehmeään voihin. Lisää maustevoihin vielä suola ja mustapippuri.

Kuivaa broilerin pinta ja sisus. Laita maustevoita broilerin nahan alle. Tee koipiin pienet viillot ja laita maustevoita myös niihin. Hiero broilerin pintaan hieman maustevoita. Laita broilerin sisään puolikas sitruuna ja rosmariinia. Sido broilerin siivet ja koivet yhteen. Rouhi pintaan vielä suolaa ja mustapippuria.

Voitele uuni vuoka ja lohko perunoita sen pohjalle. Nosta broileri perunoiden päälle ja paista 175 asteessa noin 1,5 – 2 tuntia.

Ota vuoka uunista ja nosta broileri lautaselle. Sekoita perununoita hieman ja laita takaisin uuniin grillivastuksen alle 250 asteeseen noin 5 – 10 minuutiksi. Kun perunat ovat saaneet kauniin värin, nosta broileri takaisin uunivuokaan ja kaada lautaselle valunut herkullinen liemi broilerin päälle.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä