


Klementiinipurkit – hedelmäinen kerrosjälkkäri on kuin lasista lusikoitava juustokakku
20 min
Klementiinipurkeissa maistuvat sesongin ihanimmat sitrushedelmät. Katso ohje helppoon jälkkäriin ja kokoa juustokakku lasipurkkiin bloggaajiemme Jinnan ja Jonnan tapaan.
Reseptin ainekset
4 annosta
Klementiinipurkit
6
makeaa klementiiniä
4–6
kaurakeksiä
2 dl
kuohukermaa
½ dl
tomusokeria
200 g
mascarponea tai tuorejuustoa
½ dl
vahvaa kylmää kahvia
1 tl
vaniljasokeria
Koristeluun
klementiinejä, kuoriraastetta ja keksimuruja
Klementiinipurkit valmistetaan näin:
- Kuori klementiinit ja murskaa kaurakeksit.
- Vaahdota kuohukerma ja tomusokeri löysäksi vaahdoksi. Lisää mascarpone joukkoon koko ajan vatkaten. Lisää kahvi ja vaniljasokeri.
- Kokoa jälkiruoat puhtaisiin lasipurkkeihin tai laseihin. Laita ensin murskattujan kaurakeksejä pohjalle, lisää klementiininpaloja ja moussea. Toista, kunnes purkit ovat täynnä.
- Koristele valmiit juustokakkupurkit halutessasi klementiineillä, klementiinien kuoriraasteella ja keksimurulla.
Vinkki!
Raikasta jäkkärit korvaamalla kahvi muutamalla ruokalusikallisella sitruunamehua ja ripauksella kuoriraastetta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat