Kotivinkki

Klementiinipurkit – hedelmäinen kerrosjälkkäri on kuin lasista lusikoitava juustokakku

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
Klementiinipurkeissa maistuvat sesongin ihanimmat sitrushedelmät. Katso ohje helppoon jälkkäriin ja kokoa juustokakku lasipurkkiin bloggaajiemme Jinnan ja Jonnan tapaan.
1
0


Ainekset (4 annosta)

Klementiinipurkit

  • 6makeaa klementiiniä
  • 4–6kaurakeksiä
  • 2 dlkuohukermaa
  • ½ dltomusokeria
  • 200 gmascarponea tai tuorejuustoa
  • ½ dlvahvaa kylmää kahvia
  • 1 tlvaniljasokeria

Koristeluun

  • klementiinejä, kuoriraastetta ja keksimuruja
Tulosta

Klementiinipurkit valmistetaan näin:

  1. Kuori klementiinit ja murskaa kaurakeksit.
  2. Vaahdota kuohukerma ja tomusokeri löysäksi vaahdoksi. Lisää mascarpone joukkoon koko ajan vatkaten. Lisää kahvi ja vaniljasokeri.
  3. Kokoa jälkiruoat puhtaisiin lasipurkkeihin tai laseihin. Laita ensin murskattujan kaurakeksejä pohjalle, lisää klementiininpaloja ja moussea. Toista, kunnes purkit ovat täynnä.
  4. Koristele valmiit juustokakkupurkit halutessasi klementiineillä, klementiinien kuoriraasteella ja keksimurulla.

Vinkki!

Raikasta jäkkärit korvaamalla kahvi muutamalla ruokalusikallisella sitruunamehua ja ripauksella kuoriraastetta.

MITÄ PIDIT?
1
Kommentoi »