Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Arkisuosikki

Kirsi Alm-Siiran arkiruokasuosikki on ihana salviapasta – nappaa uutisankkurin luottoresepti!

30 min

Toimittaja Kirsi Alm-Siiran yksi ruokasuosikki on Vappu Pimiän ohjeella valmistuva salviapasta. ”Olen kaikkiruokainen sekasyöjä, mutta kotona kokkaan kala- ja kasvispainotteisesti.”

“Huomioin mielelläni läheisiäni ruoalla, vaikka niinkin arkisella annoksella kuin aamupuurolla. Tärkeintä on, että ruoistani pidetään. Kyttään, kun muut syövät, ja kyselen ärsyttävyyteen asti, miltä maistuu ja onko hyvää.

Olen kaikkiruokainen sekasyöjä, mutta kotona kokkaan kala- ja kasvispainotteisesti, sillä toinen tytöistäni ei syö punaista lihaa. Olisi liian vaivalloista valmistaa monta eri ruokaa. Yksi suosikeistamme on Vappu Pimiän salviapasta. Tarjoilen sen kylkiäisenä usein paistettua kalaa, kanaa tai kasviproteiinivalmistetta.”

Reseptin ainekset
4 annosta
350–400 g
spagettia
1–2 rku
salviaa ((ruukun koon mukaan) tai 2 kourallista)
(1–2
valkosipulinkynttä)
1
sitruunan mehu ja kuori
3 kourallista
parmesaania raastettuna
40–50 g
voita
4–6 hyppysellistä
suolaa
rouhittua mustapippuria
noin ½–1 dl
pastan keitinvettä
parmesaania tarjoiluun

Kirsi Alm-Siiran salviapasta – ohje:

  1. Kiehauta vettä isossa kattilassa, mausta se reilusti suolalla ja laita pasta kypsymään kiehuvaan veteen.
  2. Silppua salvia ja halutessasi valkosipuli. Raasta sitruunan kuori ja parmesaani. Käytä mieluiten hienoteräistä Microplane-raastinta.
  3. Kun pasta on kiehunut niin, että keittoaikaa on 3 minuuttia jäljellä, laita voi pannulle ja lisää 2/3 salviasta pannulle. Freesaa salviaa noin minuutti, minkä jälkeen lisää pannulle valkosipuli, jos käytät sitä, ja jatka freesausta vielä hetki. Lisää pannulle myös sitruunan kuori ja mehu sekä suola ja mustapippuri, kääntele hetki.
  4. Ota kupillinen pastan keitinvettä talteen ja kaada pannulle ½–1 dl keitinvettä. Valuta pasta ja kaada se pannulle kastikkeen joukkoon. Kääntele ja lisää sekaan parmesaani ja loput salviasta. Tarvittaessa lisää hieman keitinvettä pannulle. Tarkista maku ja lisää suolaa ja mustapippuria tarvittaessa.
  5. Nauti heti raastetun parmesaanin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt