Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Kirsikka <3 rommi

Kirsikkabiskvit – pieni suupala täynnä makua! Kirsikkatäytteellä aateloidut leivonnaiset koukuttavat jo kerrasta

1 h 50 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 10 min

Biskvi on pieni täytetty leivonnainen, jonka pohja on mantelimassaa ja kuorrute suklaata. Täytevaihtoehtoja on yhtä paljon kuin leipojiakin. Tässä täytteessä maistuu rommi-kirsikkahillo.

12.5.2025
Reseptin ainekset
30 kpl
Pohja
150 g
pehmeää mantelimassaa (esim. Sallinen)
1
valkuainen
Täyte
125 g
voita huoneenlämpöisenä
1½ dl
tomusokeria
1
keltuainen
1 dl
rommi-kirsikkamarmeladia (Pirkka)
Kuorrutus
100 g
tummaa suklaata

Kirsikkabiskvit – ohje:

  1. Vatkaa pehmeä mantelimassa ja valkuainen tasaiseksi, kuohkeaksi massaksi. Siirrä massa pursotinpussiin ja pursota kiekkoja (ø 3 cm) leivinpaperin päälle pellille. Tasoita kiekkojen pinnat.
  2. Paista 175 asteessa uunin ylätasolla noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuin irrotat pohjat paperista.
  3. Valmista täyte. Vatkaa voi, siivilöity tomusokeri, keltuainen ja marmeladi tasaiseksi massaksi. Levitä massa veitsen tai lastan avulla pohjille kartion muotoisiksi keoiksi. Pane leivonnaiset vadille ja nosta jääkaappiin tunniksi.
  4. Sulata suklaa pienessä astiassa mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita sulattamisen aikana useita kertoja.
  5. Kasta jääkaappikylmät leivonnaiset suklaasulaan ja anna jähmettyä. Säilytä biskvit tiiviissä rasiassa jääkaapissa.

Vinkki!

Jos käyttämäsi mantelimassa on kovaa, pane se jääkaappiin pariksi tunniksi ja raasta kulhoon. Lisää valkuainen ja vatkaa kuohkeaksi.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt