Maku

Kirkaslieminen suppilovahverokeitto

30 min
5
0

Kirkaslieminen suppilovahverokeitto

KA
MU
0
5
Teksti Maarit Hurmerinta
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 lsuppilovahveroita
  • 1 kplsipulia
  • 1/2 kplpurjoa
  • 2 kplporkkanaa
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/2 kplkiinankaalia
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 1 rklvoita
  • 10 dlkasvislientä
  • 1 dlohrasuurimoita (esikypsennetty)
  • 1/2 rkltuoretta timjamia
  • 1/2 rkltuoretta kirveliä (silputtuna)
  • 1 rkltuoretta basilikaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 tlhunajaa
  • 1 kplsitruunaa (mehu)
  • 1/2 tlsuolaa

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN10 min

Puhdista sienet. Pilko sienet ja sipulit, leikkaa purjo tikuiksi, samoin kuoritut porkkanat. Murskaa valkosipulinkynsi. Leikkaa kiinankaali suikaleiksi.

Kuumenna kattilassa öljy ja voi. Lisää sienet ja paista kevyesti. Kuullota kaikki kasvikset ja lisää vesi sekä esikypsennetyt ohrasuurimot. Anna suppilovahverokeiton kiehua 10 minuuttia.

Lisää suppilovahverokeittoon yrtit ja mausta mustapippurilla. Lorauta lopuksi joukkoon hunajaa ja pienen sitruunan mehu. Tarkista suppilovahverokeiton maku.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä