Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kirkas ahvenkeitto – tällä kalasopalla hurmaat kesävieraat!

30 min

Kirkas ahvenkeitto tuo esille kalan oman maun. Ahvenfileistä syntyy kaikkein maukkain ja – mikä parasta – helposti täysin ruodoton soppa. Kun upotat keittoon kasan edullisia kesäkasviksia, kalaa riittää vähän pienempi määrä.

27.7.2018
Reseptin ainekset
4
Kirkas ahvenkeitto
400 g
uusia perunoita
1
fenkoli (300 g)
½
kesäkurpitsaa
1
kesäsipuli (varsineen)
3 rkl
rypsiöljyä
1 dl
valkoviiniä
7 dl
kalalientä
600 g
ahvenfileetä
1 ps
babypinaattia (50 g)
1 nippu
tuoretta tilliä
½–¾ tl
suolaa

Kirkas ahvenkeitto – ohje:

  1. Pese perunat. Halkaise suuret perunat puoliksi. Leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi. Paloittele kesäkurpitsa puolen sentin kiekoiksi ja leikkaa kiekot puoliksi. Hienonna kesäsipuli.
  2. Kuumenna kattilassa öljyä. Kuullota perunapaloja viitisen minuuttia keskilämmöllä käännellen. Lisää joukkoon siivutettu fenkoli, kesäkurpitsa ja kesäsipuli. Kuullota pari minuuttia, kunnes vihannekset ovat pehmenneet.
  3. Lisää kattilaan viini ja anna kiehua 5 minuuttia. Kaada mukaan kalaliemi. Anna keiton porista 10 minuuttia, kunnes perunat ovat napakan kypsiä.
  4. Saksi ahvenet isohkoiksi paloiksi. Lisää keittoon ahvenet ja pinaatti. Peitä kattila kannella ja anna kiehua noin viisi minuuttia. Mausta kirkas ahvenkeitto tillisilpulla ja suolalla.

Vinkit!

  • Lisää fileet vasta lopuksi, sillä ne kypsyvät äkkiä.
  • Kokeile pinaatin tilalle joskus lehtikaalia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt