


Kirkas ahvenkeitto – tällä kalasopalla hurmaat kesävieraat!
30 min
Kirkas ahvenkeitto tuo esille kalan oman maun. Ahvenfileistä syntyy kaikkein maukkain ja – mikä parasta – helposti täysin ruodoton soppa. Kun upotat keittoon kasan edullisia kesäkasviksia, kalaa riittää vähän pienempi määrä.
Reseptin ainekset
4
Kirkas ahvenkeitto
400 g
uusia perunoita
1
fenkoli (300 g)
½
kesäkurpitsaa
1
kesäsipuli (varsineen)
3 rkl
rypsiöljyä
1 dl
valkoviiniä
7 dl
kalalientä
600 g
ahvenfileetä
1 ps
babypinaattia (50 g)
1 nippu
tuoretta tilliä
½–¾ tl
suolaa
Kirkas ahvenkeitto – ohje:
- Pese perunat. Halkaise suuret perunat puoliksi. Leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi. Paloittele kesäkurpitsa puolen sentin kiekoiksi ja leikkaa kiekot puoliksi. Hienonna kesäsipuli.
- Kuumenna kattilassa öljyä. Kuullota perunapaloja viitisen minuuttia keskilämmöllä käännellen. Lisää joukkoon siivutettu fenkoli, kesäkurpitsa ja kesäsipuli. Kuullota pari minuuttia, kunnes vihannekset ovat pehmenneet.
- Lisää kattilaan viini ja anna kiehua 5 minuuttia. Kaada mukaan kalaliemi. Anna keiton porista 10 minuuttia, kunnes perunat ovat napakan kypsiä.
- Saksi ahvenet isohkoiksi paloiksi. Lisää keittoon ahvenet ja pinaatti. Peitä kattila kannella ja anna kiehua noin viisi minuuttia. Mausta kirkas ahvenkeitto tillisilpulla ja suolalla.
Vinkit!
- Lisää fileet vasta lopuksi, sillä ne kypsyvät äkkiä.
- Kokeile pinaatin tilalle joskus lehtikaalia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat