Kirkas ahvenkeitto – tällä kalasopalla hurmaat kesävieraat!
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Kirkas ahvenkeitto tuo esille kalan oman maun. Ahvenfileistä syntyy kaikkein maukkain ja – mikä parasta – helposti täysin ruodoton soppa. Kun upotat keittoon kasan edullisia kesäkasviksia, kalaa riittää vähän pienempi määrä.
GL
LA
MA
5
Kuvat
Julkaistu 27.7.2018

Kirkas ahvenkeitto – tällä kalasopalla hurmaat kesävieraat!
Reseptin ainekset (4)
Kirkas ahvenkeitto
- 400 guusia perunoita
- 1fenkoli (300 g)
- ½kesäkurpitsaa
- 1kesäsipuli (varsineen)
- 3 rklrypsiöljyä
- 1 dlvalkoviiniä
- 7 dlkalalientä
- 600 gahvenfileetä
- 1 psbabypinaattia (50 g)
- 1 nipputuoretta tilliä
- ½–¾ tlsuolaa
Kirkas ahvenkeitto – ohje:
- Pese perunat. Halkaise suuret perunat puoliksi. Leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi. Paloittele kesäkurpitsa puolen sentin kiekoiksi ja leikkaa kiekot puoliksi. Hienonna kesäsipuli.
- Kuumenna kattilassa öljyä. Kuullota perunapaloja viitisen minuuttia keskilämmöllä käännellen. Lisää joukkoon siivutettu fenkoli, kesäkurpitsa ja kesäsipuli. Kuullota pari minuuttia, kunnes vihannekset ovat pehmenneet.
- Lisää kattilaan viini ja anna kiehua 5 minuuttia. Kaada mukaan kalaliemi. Anna keiton porista 10 minuuttia, kunnes perunat ovat napakan kypsiä.
- Saksi ahvenet isohkoiksi paloiksi. Lisää keittoon ahvenet ja pinaatti. Peitä kattila kannella ja anna kiehua noin viisi minuuttia. Mausta kirkas ahvenkeitto tillisilpulla ja suolalla.
Vinkit!
- Lisää fileet vasta lopuksi, sillä ne kypsyvät äkkiä.
- Kokeile pinaatin tilalle joskus lehtikaalia.