Maku

Kirkas ahvenkeitto – tällä kalasopalla hurmaat kesävieraat!

30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
Kirkas ahvenkeitto tuo esille kalan oman maun. Ahvenfileistä syntyy kaikkein maukkain ja – mikä parasta – helposti täysin ruodoton soppa. Kun upotat keittoon kasan edullisia kesäkasviksia, kalaa riittää vähän pienempi määrä.
GL
LA
MA
5
0
Julkaistu 27.7.2018


Reseptin ainekset (4)

Kirkas ahvenkeitto

  • 400 guusia perunoita
  • 1fenkoli (300 g)
  • ½kesäkurpitsaa
  • 1kesäsipuli (varsineen)
  • 3 rklrypsiöljyä
  • 1 dlvalkoviiniä
  • 7 dlkalalientä
  • 600 gahvenfileetä
  • 1 psbabypinaattia (50 g)
  • 1 nipputuoretta tilliä
  • ½–¾ tlsuolaa
Tulosta

Kirkas ahvenkeitto – ohje:

  1. Pese perunat. Halkaise suuret perunat puoliksi. Leikkaa fenkoli ohuiksi viipaleiksi. Paloittele kesäkurpitsa puolen sentin kiekoiksi ja leikkaa kiekot puoliksi. Hienonna kesäsipuli.
  2. Kuumenna kattilassa öljyä. Kuullota perunapaloja viitisen minuuttia keskilämmöllä käännellen. Lisää joukkoon siivutettu fenkoli, kesäkurpitsa ja kesäsipuli. Kuullota pari minuuttia, kunnes vihannekset ovat pehmenneet.
  3. Lisää kattilaan viini ja anna kiehua 5 minuuttia. Kaada mukaan kalaliemi. Anna keiton porista 10 minuuttia, kunnes perunat ovat napakan kypsiä.
  4. Saksi ahvenet isohkoiksi paloiksi. Lisää keittoon ahvenet ja pinaatti. Peitä kattila kannella ja anna kiehua noin viisi minuuttia. Mausta kirkas ahvenkeitto tillisilpulla ja suolalla.

Vinkit!

  • Lisää fileet vasta lopuksi, sillä ne kypsyvät äkkiä.
  • Kokeile pinaatin tilalle joskus lehtikaalia.
Kommentoi »