


Ovatko grillatut vaahtokarkit herkkuasi? Kinuskikissan vaahtokarkkimuffinien kuorrutus syntyy paahdetuista vaahtiksista
Kinuskikissan vaahtokarkkimuffinien kuorrute päästää sinut nuotiolla grillattujen vaahtiksien makuun, kun paahdat niihin tumman pinnan uunissa. Pursota suklaisille muffineille kunnon kerros täytettä ja ihastu!
Reseptin ainekset
12 kpl
Kuorrute
180 g
vaahtokarkkeja (esim. Little Becky)
4½ dl
kuohukermaa
Taikina
2¼ dl
vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
1½ tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
¾ dl
tummaa kaakaojauhetta
75 g
voita tai margariinia
1¾ dl
sokeria
2
munaa
1½ dl
kädenlämpöistä maitoa
60 g
suklaarouhetta
Kinuskikissan vaahtokarkkimuffinit valmistetaan näin:
- Peitä uunipelti leivinpaperilla ja voitele pinta öljyllä. Levitä vaahtokarkit päälle. Jätä karkkien väliin leviämisvaraa. Mittaa kerma kattilaan ja kuumenna. Paahda vaahtokarkkeja 250-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet selvästi ruskean pinnan.
- Kaavi vaahtokarkit heti leivinpaperilta lämpimän kerman joukkoon. Keitä miedolla lämmöllä käsivispilällä sekoittaen, kunnes vaahtokarkit ovat liuenneet kermaan. Jäähdytä.
- Kaada vaahtokarkkikerma kulhoon ja nosta jääkaappiin. Anna olla viileässä ilman kantta yön yli, jotta se vaahtoutuu.
- Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita hitaalla teholla vatkaten ensin reilusti jauhoseosta joukkoon ja sitten lisää vuorotellen pienissä erissä loput jauhoseoksesta ja kädenlämpöinen maito. Lisää suklaarouhe.
- Annostele taikina muffinivuokiin. Paista 200 asteessa noin 18 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
- Vatkaa vaahtokarkkikerma vaahdoksi (pintaan muodostunut kuori häviää vatkaamisen aikana). Vaahto ei välttämättä synny yhtä nopeasti kuin pelkkää kermaa vaahdotettaessa. Laita vaahto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Pursota korkeita kekoja muffinien päälle. Halutessasi voit koristella muffinit paahdetuilla minivaahtokarkeilla.
Vinkit!
- On tärkeää antaa vaahtokarkkikerman viilentyä jääkaapissa yön yli. Vain täysin kylmä kerma vatkautuu vaahdoksi.
- Vaahtiskermaa voi käyttää monessa muussakin leivonnaisessa, esimerkiksi kakun kuorrutteena ja täytteenä.
- Vaahtokarkkikerma onnistuu myös kasvivispistä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat