


Raidoistaan laku tunnetaan! Kinuskikissan englanninlakritsileivokset tuovat mieleen lapsuuden makumuistot
3 h 35 min
{
Aktiivinen 1 h 20 min
Passiivinen 2 h 15 min
Lapsena Kinuskikissan lemppareita olivat englanninlakritsien kerroskarkit. Nyt hän vangitsi herkkumuistot houkutteleviin leivoksiin. Leivosten mustat kerrokset ovat lakritsin makuista kakkutaikinaa. Täyte on tehty valkosuklaasta.
Reseptin ainekset
28 kpl
Ainekset
1½ dl
Haganolin salmiakkimixeriä
1 rkl
perunajauhoja
50 g
voita
1½ dl
vehnäjauhoja
1½ tl
leivinjauhetta
5
munaa
2¼ dl
sokeria
Täyte
2 dl
vispikermaa
130 g
valkosuklaata
100 g
vaniljarahkaa
Sokerikreemi
50 g
huoneenlämpöistä voita
1½ dl
tomusokeria
1 rkl
vettä
Kuorrute
400 g
valkoista sokerimassaa
200 g
vaaleanpunaista sokerimassaa
200 g
oranssia sokerimassaa
Kinuskikissan englanninlakritsileivokset valmistuvat näin:
- Sekoita salmiakkimixeri ja perunajauhot kattilassa. Kuumenna liedellä, kunnes kiisseli pulpahtaa, mutta älä jatka keittämistä. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon voi. Sekoittele, kunnes voi on sulanut.
- Yhdistä jauhot ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Siivilöi munavaahdon joukkoon puolet jauhoseoksesta ja lisää sitten vuorotellen salmiakkikiisseliä ja jauhoseosta vatkaimen hitaimmalla teholla sekoittaen.
- Kaada taikina pellille (31 × 39 cm) leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 12 minuuttia. Kumoa saman tien toisen, sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi pohjasta. Anna jäähtyä. Tasoita reunat ja leikkaa levy kahteen osaan (noin 17,5 × 28 -senttiset palat).
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä (noin 200 W). Yhdistä suklaasula rahkan kanssa. Sekoita sitten kermavaahdon joukkoon. Levitä täyte pohjapuolikkaalle. Nosta toinen puolikas päälle. Levy kannattaa laittaa pakastimeen pariksi tunniksi, sillä se on helpompi leikata paloiksi kohmeisena. Voit myös säilöä leivonnaisen pakastimessa ja leikata paloiksi sulattamisen yhteydessä.
- Notkista pehmeä voi vatkaimella. Sekoita joukkoon tomusokeri ja vesi. Ota leivoslevy pakastimesta ja levitä päälle ohuelti sokerikreemiä. Kauli valkoinen sokerimassa leivoslevyn kokoiseksi levyksi tomusokerin avulla ja nosta sokerikreemin päälle.
- Käännä leivonnainen ympäri kahden leikkuulaudan avulla. Levitä tällekin puolelle sokerikreemiä ja leikkaa kuutioiksi (jos levy on vielä liian jäässä, odota hetki).
- Leivosten kannet voi tehdä erivärisistä massoista. Tässä on käytetty puoliksi vaaleanpunaista ja oranssia. Leikkaa sokerimassalevystä leivosten kokoisia paloja ja aseta kuutioiden päälle.
Vinkit!
- Leikittele väreillä ja käytä leivoksiin ylijäämämassoja. Tee vaikka jokaisesta leivoksesta erilainen.
- Jos haluat vähentää makeutta, jätä alapuolelta valkoinen massa pois.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat