3,4(20)
Raidoistaan laku tunnetaan! Kinuskikissan englanninlakritsileivokset tuovat mieleen lapsuuden makumuistot
3 h 35 min
{
Aktiivinen 1 h 20 min
Passiivinen 2 h 15 min
Lapsena Kinuskikissan lemppareita olivat englanninlakritsien kerroskarkit. Nyt hän vangitsi herkkumuistot houkutteleviin leivoksiin. Leivosten mustat kerrokset ovat lakritsin makuista kakkutaikinaa. Täyte on tehty valkosuklaasta.
Julkaistu 28.1.2020
Unelmien Talo&Koti
Reseptin ainekset
28 kpl
Ainekset
1½ dl Haganolin salmiakkimixeriä
1 rklperunajauhoja
50 gvoita
1½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
5munaa
2¼ dl sokeria
Täyte
2 dlvispikermaa
130 gvalkosuklaata
100 gvaniljarahkaa
Sokerikreemi
50 ghuoneenlämpöistä voita
1½ dl tomusokeria
1 rklvettä
Kuorrute
400 gvalkoista sokerimassaa
200 gvaaleanpunaista sokerimassaa
200 goranssia sokerimassaa

Kinuskikissan englanninlakritsileivokset valmistuvat näin:

  1. Sekoita salmiakkimixeri ja perunajauhot kattilassa. Kuumenna liedellä, kunnes kiisseli pulpahtaa, mutta älä jatka keittämistä. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon voi. Sekoittele, kunnes voi on sulanut.
  2. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Siivilöi munavaahdon joukkoon puolet jauhoseoksesta ja lisää sitten vuorotellen salmiakkikiisseliä ja jauhoseosta vatkaimen hitaimmalla teholla sekoittaen.
  3. Kaada taikina pellille (31 × 39 cm) leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 12 minuuttia. Kumoa saman tien toisen, sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi pohjasta. Anna jäähtyä. Tasoita reunat ja leikkaa levy kahteen osaan (noin 17,5 × 28 -senttiset palat).
  4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä (noin 200 W). Yhdistä suklaasula rahkan kanssa. Sekoita sitten kermavaahdon joukkoon. Levitä täyte pohjapuolikkaalle. Nosta toinen puolikas päälle. Levy kannattaa laittaa pakastimeen pariksi tunniksi, sillä se on helpompi leikata paloiksi kohmeisena. Voit myös säilöä leivonnaisen pakastimessa ja leikata paloiksi sulattamisen yhteydessä.
  5. Notkista pehmeä voi vatkaimella. Sekoita joukkoon tomusokeri ja vesi. Ota leivoslevy pakastimesta ja levitä päälle ohuelti sokerikreemiä. Kauli valkoinen sokerimassa leivoslevyn kokoiseksi levyksi tomusokerin avulla ja nosta sokerikreemin päälle.
  6. Käännä leivonnainen ympäri kahden leikkuulaudan avulla. Levitä tällekin puolelle sokerikreemiä ja leikkaa kuutioiksi (jos levy on vielä liian jäässä, odota hetki).
  7. Leivosten kannet voi tehdä erivärisistä massoista. Tässä on käytetty puoliksi vaaleanpunaista ja oranssia. Leikkaa sokerimassalevystä leivosten kokoisia paloja ja aseta kuutioiden päälle.

Vinkit!

  • Leikittele väreillä ja käytä leivoksiin ylijäämämassoja. Tee vaikka jokaisesta leivoksesta erilainen.
  • Jos haluat vähentää makeutta, jätä alapuolelta valkoinen massa pois.
Valmistus vaihe vaiheelta
Vaihe 1
Valmista leivosten taikina. Sekoita salmiakkimixeri ja perunajauhot. Kuumenna seos kiisseliksi ja sekoita mukaan voi. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Vatkaa munat ja sokeri. Yhdistä puolet jauheseoksesta munavaahtoon ja lisää sitten toinen puolikas vuorotellen salmiakkikiisselin kanssa.
Vaihe 2
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratun pellin päälle. Paista 200 asteessa noin 12 minuuttia. Kumoa taikina sokeroidun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.
Vaihe 3
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa ja yhdistä sula rahkan kanssa. Sekoita seos kermavaahtoon. Levitä täyte pohjapuolikkaalle.
Vaihe 4
Valmista sokerikreemi ja levitä se leivoslevyn päälle. Kauli valkoinen sokerimassa levyn kokoiseksi ja nosta se sokerikreemikerroksen päälle.
Vaihe 5
Käännä leivonnainen ympäri ja levitä sokerikreemiä toisellekin puolelle. Leikkaa levy kuutioiksi.
Vaihe 6
Kauli leivosten kannet erivärisistä sokerimassoista. Leikkaa leivosten kokoisia paloja ja aseta ne kuutioiden päälle.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.