Unelmien Talo&Koti

Lapsuuden lempikarkki leivoksen muodossa! Näin leivot Aleksanterin kettuleivokset Kinuskikissan tapaan

{
Aktiivinen
Passiivinen
Moni tuntee legendaariset Pihlaja-makeiset paremmin kettukarkkeina. Klassikko herättää muistoja ja tarinoita, ja sen marmeladimainen koostumus sopii leivontaan. Kinuskikissan ohjeella valmistat makoisat Aleksanterin kettuleivokset, jotka singauttavat ajatukset ihaniin lapsuuden makumuistoihin!
KA
4
1
Julkaistu: 24.9.2020


Ainekset (16 kappaletta)

Kettukarkki-omenamarmeladi (noin 450 g)

  • 1 psPihlaja-karkkeja
  • 4keskikokoista (á 100 g) omenaa
  • 1½ dlvettä
  • punaista elintarvikeväriä

Taikina

  • 200 gvoita
  • 1¼ dl sokeria
  • 1keltuainen
  • ½ tlleivinjauhetta
  • 5 dlvehnäjauhoja

Täyte

  • 250 gkettukarkki-omenamarmeladia

Kuorrutus

  • 2½ rklvettä
  • 1 rklsitruunamehua
  • 300 gtomusokeria
  • keltaista elintarvikeväriä

Koristeluun

  • 5Pihlaja-karkkia
Tulosta
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Kinuskikissan Aleksanterin kettuleivokset valmistetaan näin:

  1. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa pieniksi kuutioiksi. Erota viisi karkkia koristeluun. Laita loput karkit omenakuutioiden kanssa kattilaan. Lisää vesi. Kiehuta 15−20 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet. Soseuta sauvasekoittimella ja sävytä halutessasi punaisella elintarvikevärillä. Anna jäähtyä jääkaapissa kylmäksi.
  2. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon keltuainen ja leivinjauhe. Lisää jauhot desilitra kerrallaan.
  3. Jaa taikina kahteen yhtä suureen osaan. Laita taikinanpuolikas leivinpaperille ja päälle toinen leivinpaperi. Kauli papereiden välissä 20×25 -senttiseksi levyksi. Irrota leivinpaperi päältä. Tee jäljellä olevalle taikinapalalle samoin.
  4. Levitä toisen taikinalevyn päälle marmeladi. Kumoa toinen taikinalevy päälle leivinpaperin avulla. Irrota paperi.
  5. Pistele pintaan reikiä haarukalla. Paista pellillä 200 asteessa noin 20 minuuttia. Suojaa tarvittaessa foliolla estääksesi pintaa tummumasta. Jäähdytä ennen kuorruttamista.
  6. Yhdistä kuorruteainekset keskenään. Värjää keltaiseksi. Levitä kuorrute levyn päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa ainakin pari tuntia ja leikkaa levy paloiksi. Koristele pieniksi kuutioiksi leikatuilla Pihlaja-karkeilla.

Vinkki!

Omenamarmeladi sopii mainiosti myös pikkuleipien täytteeksi.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Kinuskikissa taikoo klassikot uusiksi – osta inspiroiva reseptikirja tästä!

SISÄLTÖ JATKUU
MITÄ PIDIT?
4
1 kommentti