Lapsuuden lempikarkki leivoksen muodossa! Näin leivot Aleksanterin kettuleivokset Kinuskikissan tapaan
{
Aktiivinen
Passiivinen
Moni tuntee legendaariset Pihlaja-makeiset paremmin kettukarkkeina. Klassikko herättää muistoja ja tarinoita, ja sen marmeladimainen koostumus sopii leivontaan. Kinuskikissan ohjeella valmistat makoisat Aleksanterin kettuleivokset, jotka singauttavat ajatukset ihaniin lapsuuden makumuistoihin!
KA
4

Lapsuuden lempikarkki leivoksen muodossa! Näin leivot Aleksanterin kettuleivokset Kinuskikissan tapaan
Reseptin ainekset (16 kappaletta)
Kettukarkki-omenamarmeladi (noin 450 g)
- 1 psPihlaja-karkkeja
- 4keskikokoista (á 100 g) omenaa
- 1½ dlvettä
- punaista elintarvikeväriä
Taikina
- 200 gvoita
- 1¼ dl sokeria
- 1keltuainen
- ½ tlleivinjauhetta
- 5 dlvehnäjauhoja
Täyte
- 250 gkettukarkki-omenamarmeladia
Kuorrutus
- 2½ rklvettä
- 1 rklsitruunamehua
- 300 gtomusokeria
- keltaista elintarvikeväriä
Koristeluun
- 5Pihlaja-karkkia
Katso kuvat valmistusvaiheista! →
Kinuskikissan Aleksanterin kettuleivokset valmistetaan näin:
- Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa pieniksi kuutioiksi. Erota viisi karkkia koristeluun. Laita loput karkit omenakuutioiden kanssa kattilaan. Lisää vesi. Kiehuta 15−20 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet. Soseuta sauvasekoittimella ja sävytä halutessasi punaisella elintarvikevärillä. Anna jäähtyä jääkaapissa kylmäksi.
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon keltuainen ja leivinjauhe. Lisää jauhot desilitra kerrallaan.
- Jaa taikina kahteen yhtä suureen osaan. Laita taikinanpuolikas leivinpaperille ja päälle toinen leivinpaperi. Kauli papereiden välissä 20×25 -senttiseksi levyksi. Irrota leivinpaperi päältä. Tee jäljellä olevalle taikinapalalle samoin.
- Levitä toisen taikinalevyn päälle marmeladi. Kumoa toinen taikinalevy päälle leivinpaperin avulla. Irrota paperi.
- Pistele pintaan reikiä haarukalla. Paista pellillä 200 asteessa noin 20 minuuttia. Suojaa tarvittaessa foliolla estääksesi pintaa tummumasta. Jäähdytä ennen kuorruttamista.
- Yhdistä kuorruteainekset keskenään. Värjää keltaiseksi. Levitä kuorrute levyn päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa ainakin pari tuntia ja leikkaa levy paloiksi. Koristele pieniksi kuutioiksi leikatuilla Pihlaja-karkeilla.
Vinkki!
Omenamarmeladi sopii mainiosti myös pikkuleipien täytteeksi.
Valmistus vaihe vaiheelta

Raidoistaan laku tunnetaan! Kinuskikissan englanninlakritsileivokset tuovat mieleen lapsuuden makumuistot
Unelmien Talo&Koti

Syksyinen kakku Kinuskikissan tapaan – mehevän sadonkorjuuherkun viimeistelee juustokakkutäyte
Unelmien Talo&Koti

Suklaista kuorrutetta ja vaahtoa kinuskisydämellä – Kinuskikissan suklaapatukkasuukoissa ihastuttavat Mars-patukasta tutut maut
Unelmien Talo&Koti

Kinuskikissan red velvet -brownies – syntisen suklaiset pikkuherkut
Unelmien Talo&Koti

Mansikkatäytettä ja herkullista makeaa vaahtoa – Kinuskikissan suukkokakku on yllätyksiä täynnä
Unelmien Talo&Koti

Tuttu maku ja reilusti kuorrutetta! Kinuskikissan mokkapaladonitsit yllättävät vieraat kahvipöydässä
Unelmien Talo&Koti

Kinuskikissan porkkanakakkujäätelö on todellinen herkkujen herkku – nauti puikkoina tai lusikoi suoraan vuoasta!
Unelmien Talo&Koti

Kinuskikissan donitsimuffinit – suloiset herkut valmistuvat ilman uppopaistamista
Unelmien Talo&Koti