


Lapsuuden lempikarkki leivoksen muodossa! Näin leivot Aleksanterin kettuleivokset Kinuskikissan tapaan
Moni tuntee legendaariset Pihlaja-makeiset paremmin kettukarkkeina. Klassikko herättää muistoja ja tarinoita, ja sen marmeladimainen koostumus sopii leivontaan. Kinuskikissan ohjeella valmistat makoisat Aleksanterin kettuleivokset, jotka singauttavat ajatukset ihaniin lapsuuden makumuistoihin!
Reseptin ainekset
16 kappaletta
Kettukarkki-omenamarmeladi (noin 450 g)
1 ps
Pihlaja-karkkeja
4
keskikokoista (á 100 g) omenaa
1½ dl
vettä
punaista elintarvikeväriä
Taikina
200 g
voita
1¼ dl
sokeria
1
keltuainen
½ tl
leivinjauhetta
5 dl
vehnäjauhoja
Täyte
250 g
kettukarkki-omenamarmeladia
Kuorrutus
2½ rkl
vettä
1 rkl
sitruunamehua
300 g
tomusokeria
keltaista elintarvikeväriä
Koristeluun
5
Pihlaja-karkkia
Kinuskikissan Aleksanterin kettuleivokset valmistetaan näin:
- Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa pieniksi kuutioiksi. Erota viisi karkkia koristeluun. Laita loput karkit omenakuutioiden kanssa kattilaan. Lisää vesi. Kiehuta 15−20 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet. Soseuta sauvasekoittimella ja sävytä halutessasi punaisella elintarvikevärillä. Anna jäähtyä jääkaapissa kylmäksi.
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon keltuainen ja leivinjauhe. Lisää jauhot desilitra kerrallaan.
- Jaa taikina kahteen yhtä suureen osaan. Laita taikinanpuolikas leivinpaperille ja päälle toinen leivinpaperi. Kauli papereiden välissä 20×25 -senttiseksi levyksi. Irrota leivinpaperi päältä. Tee jäljellä olevalle taikinapalalle samoin.
- Levitä toisen taikinalevyn päälle marmeladi. Kumoa toinen taikinalevy päälle leivinpaperin avulla. Irrota paperi.
- Pistele pintaan reikiä haarukalla. Paista pellillä 200 asteessa noin 20 minuuttia. Suojaa tarvittaessa foliolla estääksesi pintaa tummumasta. Jäähdytä ennen kuorruttamista.
- Yhdistä kuorruteainekset keskenään. Värjää keltaiseksi. Levitä kuorrute levyn päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa ainakin pari tuntia ja leikkaa levy paloiksi. Koristele pieniksi kuutioiksi leikatuilla Pihlaja-karkeilla.
Vinkki!
Omenamarmeladi sopii mainiosti myös pikkuleipien täytteeksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat