


Kinkkupasta on arjen luottoresepti! Nopea ja edullinen ruoka maistuu koko perheelle
20 min
Kinkkupasta valmistuu suit sait sukkelasti. Kastike kypsyy sillä aikaa kun pasta kiehuu. Kastikkeeseen voit upottaa myös joulukinkun loput. Yksinkertaista, mutta niin hyvää!
Reseptin ainekset
4 annosta
500 g
pappardellea tai tagliatellea
300 g
palvikinkkua tai joulukinkkua
1
punasipuli
2
valkosipulinkynttä
1
punainen paprika
1 rkl
rypsiöljyä
4 dl
ruokakermaa
2 rkl
tomaattisosetta
1 dl
vettä
½ tl
suolaa
⅓ tl
mustapippuria
1 dl
basilikaa tai lehtipersiljaa hienonnettuna
Viimeistelyyn
parmesaaniraastetta
Kinkkupasta – ohje:
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista kastike pastan kypsyessä.
- Kuutioi tai suikaloi kinkku. Kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi paprika.
- Kuullota sipuleita ja paprikaa hetki öljyssä kattilassa. Lisää ruokakerma, tomaattisose ja vesi. Anna kiehua miedolla lämmöllä muutama minuutti.
- Lisää kinkku, mausteet ja yrtit. Yhdistä kastike ja pasta ja viimeistele kinkkupasta parmesaanilla .
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat