Kotivinkki

Kinkkupasta on arjen luottoresepti! Nopea ja edullinen ruoka maistuu koko perheelle

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
Kinkkupasta valmistuu suit sait sukkelasti. Kastike kypsyy sillä aikaa kun pasta kiehuu. Kastikkeeseen voit upottaa myös joulukinkun loput. Yksinkertaista, mutta niin hyvää!
3.8
2
Julkaistu 22.12.2020


Reseptin ainekset (4 annosta )

  • 500 gpappardellea tai tagliatellea
  • 300 gpalvikinkkua tai joulukinkkua
  • 1punasipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 1punainen paprika
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 4 dlruokakermaa
  • 2 rkltomaattisosetta
  • 1 dlvettä
  • ½ tl suolaa
  • ⅓ tl mustapippuria
  • 1 dlbasilikaa tai lehtipersiljaa hienonnettuna

Viimeistelyyn

  • parmesaaniraastetta
Tulosta

Kinkkupasta – ohje:

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista kastike pastan kypsyessä.
  2. Kuutioi tai suikaloi kinkku. Kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi paprika.
  3. Kuullota sipuleita ja paprikaa hetki öljyssä kattilassa. Lisää ruokakerma, tomaattisose ja vesi. Anna kiehua miedolla lämmöllä muutama minuutti.
  4. Lisää kinkku, mausteet ja yrtit. Yhdistä kastike ja pasta ja viimeistele kinkkupasta parmesaanilla.
2 kommenttia