Lisuke vailla vertaa! Maukas kimchi valmistuu näin
24 h 20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
24 h Korealainen kimchi on niin hyvää, että siihen jää koukkuun! Perinteisesti kimchi maustetaan savuchilirouheella. Tässä reseptissä rouhe on korvattu tuoreella chilillä ja ripauksella savupaprikaa.
KA
3.5
Kuvat
Julkaistu 28.11.2014

Lisuke vailla vertaa! Maukas kimchi valmistuu näin
Reseptin ainekset (Noin litra )
- 1 kgkiinankaalia
- ½ dlmerisuolaa
- 8 dlvettä
Mausteseos
- 1tuore punainen chili
- 1 rkltuoretta inkivääriä raastettuna
- 4–6valkosipulinkynttä
- 1 rklsuolaa
- ⅓ tlsavupaprikaa
- 2 rklkalakastiketta
- 1 rklsokeria
Maukas kimchi – ohje:
- Kiehauta vesi ja suola ja anna jäähtyä.
- Irrota kaalinlehdet toisistaan ja halkaise suurimmat kahteen osaan. Upota kasvikset jäähtyneeseen suolaveteen. Nosta päälle lautanen ja sen päälle esimerkiksi säilykepurkki painoksi, jotta kasvikset pysyvät uppeluksissa. Nosta jääkaappiin yön yli.
- Siivilöi suolavesi pois ja huuhdo ylimääräinen suola pois kylmällä vedellä. Valuta hyvin.
- Valmista mausteseos. Viipaloi chili. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Yhdistä kaikki mausteseoksen ainekset keskenään. Yhdistä mausteseos ja kaalinlehdet. Sekoita hyvin.
- Lado tiiviisti juuri sopivankokoiseen purkkiin tai laita kulhoon. Peitä kulho kelmulla, laita päälle pieni lautanen ja sen päälle paino, jotta kaali maustuu tiiviinä kasana.
- Anna maustua 1 vuorokausi huoneenlämmössä tai 2–3 vuorokautta jääkaapissa. Säilytä maustumisen jälkeen jääkaapissa ja nauti yhden viikon aikana.

Kimchi – näin teet korealaista kaaliherkkua itse!
Maku

Pikakimchi – korealaisen kaalisalaatin helpompi arkiversio on täydellinen lisuke nuudeliruoille
Maku

Kimchinuudelit – broilerilla höystetty arjen pikaruoka maistuu sellaisenaan ja myös kylmänä lounassalaatissa
Kotivinkki

Keitetyt dumplingit – kimchillä ja inkiväärillä maustettu katkaraputäyte tuo aasialaisiin taikinanyytteihin sopivasti potkua
Maku

Savulohta, pikakimchiä ja korealaisia mummonkurkkuja! Dolsot bibimbap eli korealainen riisipyttipannu valloittaa makumatkailijan
Kotivinkki

Korealaiset pannukakut – rapeaksi paistetut pikkupannarit koukuttavat pinnan alta paljastuvalla tulisella kasvistäytteellä
Meillä kotona

Korealainen kanakeitto – muna ja kana samassa keittokulhossa
Maku

Uusi arkiruokasuosikkisi on tässä! Mausta jauheliha aasialaisittain ja kokoa korealaiset kulhot
Kotivinkki