Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Lisuke vailla vertaa! Maukas kimchi valmistuu näin

24 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 24 h 0 min

Korealainen kimchi on niin hyvää, että siihen jää koukkuun! Perinteisesti kimchi maustetaan savuchilirouheella. Tässä reseptissä rouhe on korvattu tuoreella chilillä ja ripauksella savupaprikaa.

28.11.2014
Reseptin ainekset
Noin litra
1 kg
kiinankaalia
½ dl
merisuolaa
8 dl
vettä
Mausteseos
1
tuore punainen chili
1 rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
4–6
valkosipulinkynttä
1 rkl
suolaa
⅓ tl
savupaprikaa
2 rkl
kalakastiketta
1 rkl
sokeria

Maukas kimchi – ohje:

  1. Kiehauta vesi ja suola ja anna jäähtyä.
  2. Irrota kaalinlehdet toisistaan ja halkaise suurimmat kahteen osaan. Upota kasvikset jäähtyneeseen suolaveteen. Nosta päälle lautanen ja sen päälle esimerkiksi säilykepurkki painoksi, jotta kasvikset pysyvät uppeluksissa. Nosta jääkaappiin yön yli.
  3. Siivilöi suolavesi pois ja huuhdo ylimääräinen suola pois kylmällä vedellä. Valuta hyvin.
  4. Valmista mausteseos. Viipaloi chili. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Yhdistä kaikki mausteseoksen ainekset  keskenään. Yhdistä mausteseos ja kaalinlehdet. Sekoita hyvin.
  5. Lado tiiviisti juuri sopivankokoiseen purkkiin tai laita kulhoon. Peitä kulho kelmulla, laita päälle pieni lautanen ja sen päälle paino, jotta kaali maustuu tiiviinä kasana.
  6. Anna maustua 1 vuorokausi huoneenlämmössä tai 2–3 vuorokautta jääkaapissa. Säilytä maustumisen jälkeen jääkaapissa ja nauti yhden viikon aikana.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt