Kotivinkki

Kimchi – korealainen hapankaali koukuttaa

24 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
24 h
Kimchi on korealaisten hapankaali ja niin hyvää, että siihen jää koukkuun! Perinteisesti kimchi maustetaan savuchilirouhetta käyttäen. Tässä reseptissä rouhe on korvattu tuoreella chilillä ja ripauksella savupaprikaa.
KA
3.4
0
Julkaistu: 28.11.2014


Ainekset (Noin litra )

  • 1 kgkiinankaalia
  • ½ dlmerisuolaa
  • 8 dlvettä

Mausteseos

  • 1tuore punainen chili
  • 1 rkltuoretta inkivääriä raastettuna
  • 4–6valkosipulinkynttä
  • 1 rklsuolaa
  • ⅓ tlsavupaprikaa
  • 2 rklkalakastiketta
  • 1 rklsokeria
Tulosta

Kimchi valmistuu näin:

  1. Kiehauta vesi ja suola ja anna jäähtyä.
  2. Irrota kaalinlehdet toisistaan ja halkaise suurimmat kahteen osaan. Upota kasvikset jäähtyneeseen suolaveteen. Nosta päälle lautanen ja sen päälle esimerkiksi säilykepurkki painoksi, jotta kasvikset pysyvät uppeluksissa. Nosta jääkaappiin yön yli.
  3. Siivilöi suolavesi pois ja huuhdo ylimääräinen suola pois kylmällä vedellä. Valuta hyvin.
  4. Valmista mausteseos. Viipaloi chili. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Yhdistä kaikki mausteseoksen ainekset  keskenään. Yhdistä mausteseos ja kaalinlehdet. Sekoita hyvin.
  5. Lado kimchi tiiviisti juuri sopivankokoiseen purkkiin tai laita kulhoon. Peitä kulho kelmulla, laita päälle pieni lautanen ja sen päälle paino, jotta kaali maustuu tiiviinä kasana.
  6. Anna kimchin maustua 1 vuorokausi huoneenlämmössä tai 2–3 vuorokautta jääkaapissa. Säilytä kimchi maustumisen jälkeen jääkaapissa ja nauti yhden viikon aikana.
MITÄ PIDIT?
3.4
Kommentoi »