


Lisuke vailla vertaa! Maukas kimchi valmistuu näin
24 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 24 h 0 min
Korealainen kimchi on niin hyvää, että siihen jää koukkuun! Perinteisesti kimchi maustetaan savuchilirouheella. Tässä reseptissä rouhe on korvattu tuoreella chilillä ja ripauksella savupaprikaa.
Reseptin ainekset
Noin litra
1 kg
kiinankaalia
½ dl
merisuolaa
8 dl
vettä
Mausteseos
1
tuore punainen chili
1 rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
4–6
valkosipulinkynttä
1 rkl
suolaa
⅓ tl
savupaprikaa
2 rkl
kalakastiketta
1 rkl
sokeria
Maukas kimchi – ohje:
- Kiehauta vesi ja suola ja anna jäähtyä.
- Irrota kaalinlehdet toisistaan ja halkaise suurimmat kahteen osaan. Upota kasvikset jäähtyneeseen suolaveteen. Nosta päälle lautanen ja sen päälle esimerkiksi säilykepurkki painoksi, jotta kasvikset pysyvät uppeluksissa. Nosta jääkaappiin yön yli.
- Siivilöi suolavesi pois ja huuhdo ylimääräinen suola pois kylmällä vedellä. Valuta hyvin.
- Valmista mausteseos. Viipaloi chili. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Yhdistä kaikki mausteseoksen ainekset keskenään. Yhdistä mausteseos ja kaalinlehdet. Sekoita hyvin.
- Lado tiiviisti juuri sopivankokoiseen purkkiin tai laita kulhoon. Peitä kulho kelmulla, laita päälle pieni lautanen ja sen päälle paino, jotta kaali maustuu tiiviinä kasana.
- Anna maustua 1 vuorokausi huoneenlämmössä tai 2–3 vuorokautta jääkaapissa. Säilytä maustumisen jälkeen jääkaapissa ja nauti yhden viikon aikana.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat