Kimchi – korealainen hapankaali koukuttaa
24 h 20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
24 h Kimchi on korealaisten hapankaali ja niin hyvää, että siihen jää koukkuun! Perinteisesti kimchi maustetaan savuchilirouhetta käyttäen. Tässä reseptissä rouhe on korvattu tuoreella chilillä ja ripauksella savupaprikaa.
KA
3.4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 28.11.2014

Kimchi – korealainen hapankaali koukuttaa
Ainekset (Noin litra )
- 1 kgkiinankaalia
- ½ dlmerisuolaa
- 8 dlvettä
Mausteseos
- 1tuore punainen chili
- 1 rkltuoretta inkivääriä raastettuna
- 4–6valkosipulinkynttä
- 1 rklsuolaa
- ⅓ tlsavupaprikaa
- 2 rklkalakastiketta
- 1 rklsokeria
Kimchi valmistuu näin:
- Kiehauta vesi ja suola ja anna jäähtyä.
- Irrota kaalinlehdet toisistaan ja halkaise suurimmat kahteen osaan. Upota kasvikset jäähtyneeseen suolaveteen. Nosta päälle lautanen ja sen päälle esimerkiksi säilykepurkki painoksi, jotta kasvikset pysyvät uppeluksissa. Nosta jääkaappiin yön yli.
- Siivilöi suolavesi pois ja huuhdo ylimääräinen suola pois kylmällä vedellä. Valuta hyvin.
- Valmista mausteseos. Viipaloi chili. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Yhdistä kaikki mausteseoksen ainekset keskenään. Yhdistä mausteseos ja kaalinlehdet. Sekoita hyvin.
- Lado kimchi tiiviisti juuri sopivankokoiseen purkkiin tai laita kulhoon. Peitä kulho kelmulla, laita päälle pieni lautanen ja sen päälle paino, jotta kaali maustuu tiiviinä kasana.
- Anna kimchin maustua 1 vuorokausi huoneenlämmössä tai 2–3 vuorokautta jääkaapissa. Säilytä kimchi maustumisen jälkeen jääkaapissa ja nauti yhden viikon aikana.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
3.4