Kotivinkki

Lisuke vailla vertaa! Maukas kimchi valmistuu näin

24 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
24 h
Korealainen kimchi on niin hyvää, että siihen jää koukkuun! Perinteisesti kimchi maustetaan savuchilirouheella. Tässä reseptissä rouhe on korvattu tuoreella chilillä ja ripauksella savupaprikaa.
KA
3.5
0
Julkaistu 28.11.2014


Reseptin ainekset (Noin litra )

  • 1 kgkiinankaalia
  • ½ dlmerisuolaa
  • 8 dlvettä

Mausteseos

  • 1tuore punainen chili
  • 1 rkltuoretta inkivääriä raastettuna
  • 4–6valkosipulinkynttä
  • 1 rklsuolaa
  • ⅓ tlsavupaprikaa
  • 2 rklkalakastiketta
  • 1 rklsokeria
Tulosta

Maukas kimchi – ohje:

  1. Kiehauta vesi ja suola ja anna jäähtyä.
  2. Irrota kaalinlehdet toisistaan ja halkaise suurimmat kahteen osaan. Upota kasvikset jäähtyneeseen suolaveteen. Nosta päälle lautanen ja sen päälle esimerkiksi säilykepurkki painoksi, jotta kasvikset pysyvät uppeluksissa. Nosta jääkaappiin yön yli.
  3. Siivilöi suolavesi pois ja huuhdo ylimääräinen suola pois kylmällä vedellä. Valuta hyvin.
  4. Valmista mausteseos. Viipaloi chili. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Yhdistä kaikki mausteseoksen ainekset  keskenään. Yhdistä mausteseos ja kaalinlehdet. Sekoita hyvin.
  5. Lado tiiviisti juuri sopivankokoiseen purkkiin tai laita kulhoon. Peitä kulho kelmulla, laita päälle pieni lautanen ja sen päälle paino, jotta kaali maustuu tiiviinä kasana.
  6. Anna maustua 1 vuorokausi huoneenlämmössä tai 2–3 vuorokautta jääkaapissa. Säilytä maustumisen jälkeen jääkaapissa ja nauti yhden viikon aikana.
Kommentoi »