Maku

Kikherne-chorizokeitto

0
0

Kikherne-chorizokeitto

Kermainen kikherne-chorizokeitto on täydellinen vaihtoehto perinteiselle hernekeitolle.
Teksti Suusta suuhun
Kuvat Suusta suuhun
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 400 gkuivattuja kikherneitä
  • 125 gchorizoa
  • 500 gjuuriselleriä
  • 4 kplvarsisellerin vartta
  • 1 dlkuohukermaa
  • 1 kplsipuli
  • 14 dlkasvis- tai kanalientä
  • 0,5 dltuoretta timjamia silputtuna
  • mustapippuria
  • suolaa

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Liuota kuivattuja kikhenreitä yön yli vedessä.

Mittaa kattilaan kasvisliemi ja lisää joukkoon huuhdotut kikhenreet. Keitä tunti miedolla lämmöllä.

Ota desilitran verran keitettyjä kikherneitä talteen.

Lisää kattilaan paloteltu juuriselleri ja sipuli, kaksi varsisellerin pilkottua vartta sekä silputtu timjami. Keitä vielä 20 minuuttia, kunnes selleri on täysin pehmentynyt.

Soseuta kaikki kattilan ainekset keskenään. Kaada joukkoon kerma.

Kiehauta keitto ja mausta suolalla skeä mustapippurilla.

Pilko chorizo pieniksi palasiksi ja paista pannulla hetken aikaa.

Viipaloi ylitse jääneet kaksi varsisellerin vartta.

Tarjoile keitto varsiselleriviipaleiden ja chorizopalasten kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä