Kiitospäivän täytetty kalkkuna (Thanksgiving turkey with traditional herb stuffing)

73 h 25 min
3.7
2

Kiitospäivän täytetty kalkkuna (Thanksgiving turkey with traditional herb stuffing)

Teksti Uura Hagberg
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 annosta)

  • 7000 gkalkkunaa (pakaste)
  • 1 rklsuolaa
  • 1 tlvalkopippuria

Täyte

  • 10 kplranskanleipäviipaletta (kuutioituna)
  • 200 gvoita
  • 2 kplsipulia (kuutioituna)
  • 6 kpllehtiselleriä (paloiteltuna)
  • 2 dlkanalientä
  • 2 kplomenaa (hapanta)
  • 3 rklpersiljaa (hienonnettuna)
  • 3 rkltuoretta salviaa (hienonnettuna)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Vuokaan ja valeluun

  • 7 dlkanalientä

Koristeluun

  • 1 dltuoretta rosmariinia

Tee näin

73 h 25 min
{
AKTIIVINEN1 h 25 min
PASSIIVINEN72 h

Sulata kalkkunaa 2–3 vuorokautta jääkaapissa. Ota se huoneenlämpöön muutama tunti ennen paistamista. Hiero suolan ja pippurin seos kalkkunan pintaan ja sisään. Nosta kalkkuna uunipannulle.
Valmista täyte. Paahda leipäkuutioita paistinpannulla keskilämmöllä, koko ajan käännellen. Siirrä leipäkuutiot sivuun.
Sulata voi pannulla ja ruskista siinä sipulit ja lehtisellerit. Lisää kanaliemi pannulle. Kuori ja kuutioi omenat. Sekoita täyteen ainekset, mausta ja täytä kalkkuna.
Lusikoi ylimääräinen täyte uunivuokaan.
Sido kalkkunan koivet tarvittaessa ja kiinnitä siivet puisilla grillitikuilla kylkiin. Työnnä paistomittari kalkkunan paksuun rintalihaan, ei luuhun asti. Kaada kanaliemi vuokaan.
Kypsennä kalkkunaa 160 asteessa noin 4 tuntia, kunnes paistomittari näyttää 78–80 astetta.
Valele kalkkunaa paiston aikana vuoassa olevalla liemellä. Lisää kanalientä tarvittaessa.
Ota täytetty kalkkuna uunista, ja anna sen levätä alumiinifolion suojassa noin 30 minuuttia ennen tarjoilua.
Nosta Kiitospäivän täytetty kalkkuna tarjoiluvadille, poista naru, mittari ja tikut. Koristele vati rosmariininoksilla.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä