Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kiitospäivän täytetty kalkkuna (Thanksgiving turkey with traditional herb stuffing)

73 h 25 min
{
Aktiivinen 1 h 25 min
Passiivinen 72 h 0 min
15.12.2010
Reseptin ainekset
16 annosta
7 kg
kalkkunaa (pakaste)
1 rkl
suolaa
1 tl
valkopippuria
Täyte
10
ranskanleipäviipaletta (kuutioituna)
200 g
voita
2
sipulia (kuutioituna)
6
lehtiselleriä (paloiteltuna)
2 dl
kanalientä
2
omenaa (hapanta)
3 rkl
persiljaa (hienonnettuna)
3 rkl
tuoretta salviaa (hienonnettuna)
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
Vuokaan ja valeluun
7 dl
kanalientä
Koristeluun
1 dl
tuoretta rosmariinia

Kiitospäivän täytetty kalkkuna – ohje:

  1. Sulata kalkkunaa 2–3 vuorokautta jääkaapissa. Ota se huoneenlämpöön muutama tunti ennen paistamista. Hiero suolan ja pippurin seos kalkkunan pintaan ja sisään. Nosta kalkkuna uunipannulle.
  2. Valmista täyte. Paahda leipäkuutioita paistinpannulla keskilämmöllä, koko ajan käännellen. Siirrä leipäkuutiot sivuun.
  3. Sulata voi pannulla ja ruskista siinä sipulit ja lehtisellerit. Lisää kanaliemi pannulle. Kuori ja kuutioi omenat. Sekoita täyteen ainekset, mausta ja täytä kalkkuna.
  4. Lusikoi ylimääräinen täyte uunivuokaan.
  5. Sido kalkkunan koivet tarvittaessa ja kiinnitä siivet puisilla grillitikuilla kylkiin. Työnnä paistomittari kalkkunan paksuun rintalihaan, ei luuhun asti. Kaada kanaliemi vuokaan.
  6. Kypsennä kalkkunaa 160 asteessa noin 4 tuntia, kunnes paistomittari näyttää 78–80 astetta.
  7. Valele kalkkunaa paiston aikana vuoassa olevalla liemellä. Lisää kanalientä tarvittaessa.
  8. Ota täytetty kalkkuna uunista, ja anna sen levätä alumiinifolion suojassa noin 30 minuuttia ennen tarjoilua.
  9. Nosta Kiitospäivän täytetty kalkkuna tarjoiluvadille, poista naru, mittari ja tikut. Koristele vati rosmariininoksilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt