


Kiitospäivän täytetty kalkkuna (Thanksgiving turkey with traditional herb stuffing)
73 h 25 min
{
Aktiivinen 1 h 25 min
Passiivinen 72 h 0 min
Reseptin ainekset
16 annosta
7 kg
kalkkunaa (pakaste)
1 rkl
suolaa
1 tl
valkopippuria
Täyte
10
ranskanleipäviipaletta (kuutioituna)
200 g
voita
2
sipulia (kuutioituna)
6
lehtiselleriä (paloiteltuna)
2 dl
kanalientä
2
omenaa (hapanta)
3 rkl
persiljaa (hienonnettuna)
3 rkl
tuoretta salviaa (hienonnettuna)
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
Vuokaan ja valeluun
7 dl
kanalientä
Koristeluun
1 dl
tuoretta rosmariinia
Kiitospäivän täytetty kalkkuna – ohje:
- Sulata kalkkunaa 2–3 vuorokautta jääkaapissa. Ota se huoneenlämpöön muutama tunti ennen paistamista. Hiero suolan ja pippurin seos kalkkunan pintaan ja sisään. Nosta kalkkuna uunipannulle.
- Valmista täyte. Paahda leipäkuutioita paistinpannulla keskilämmöllä, koko ajan käännellen. Siirrä leipäkuutiot sivuun.
- Sulata voi pannulla ja ruskista siinä sipulit ja lehtisellerit. Lisää kanaliemi pannulle. Kuori ja kuutioi omenat. Sekoita täyteen ainekset, mausta ja täytä kalkkuna.
- Lusikoi ylimääräinen täyte uunivuokaan.
- Sido kalkkunan koivet tarvittaessa ja kiinnitä siivet puisilla grillitikuilla kylkiin. Työnnä paistomittari kalkkunan paksuun rintalihaan, ei luuhun asti. Kaada kanaliemi vuokaan.
- Kypsennä kalkkunaa 160 asteessa noin 4 tuntia, kunnes paistomittari näyttää 78–80 astetta.
- Valele kalkkunaa paiston aikana vuoassa olevalla liemellä. Lisää kanalientä tarvittaessa.
- Ota täytetty kalkkuna uunista, ja anna sen levätä alumiinifolion suojassa noin 30 minuuttia ennen tarjoilua.
- Nosta Kiitospäivän täytetty kalkkuna tarjoiluvadille, poista naru, mittari ja tikut. Koristele vati rosmariininoksilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat