Kiinalainen hapanimeläpossu

25 min
4.4
10

Kiinalainen hapanimeläpossu

GL
LA
MA
MU
10
4.4
Teksti Elisa Johansson
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 300 gporsaan sisäfileetä
  • 1 kplvihreää paprikaa
  • 1 kpltuoretta chiliä
  • 227 gananasta (paloiteltuna)
  • 5 kplkevätsipulia
  • 1/2 rklrypsiöljyä
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 tlseesamiöljyä
  • 4 rklfariinisokeria
  • 2 rklsoijakastiketta
  • 2 rklketsuppia
  • 2 rklananastäysmehua
  • 2 rklvettä
  • 1 rkltuoretta inkivääriä (raastettuna)
  • 1 rklviinietikkaa
  • 1 rklmaissitärkkelystä

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Leikkaa liha paloiksi.

Huuhtele kasvikset. Leikkaa paprika reilun kokoisiksi paloiksi. Poista chilistä siemenet ja hienonna chili.  Valuta ananakset, ota mehu talteen. Hienonna sipulinvarret.

Kuumenna öljy pannussa. Ruskista lihat, paprikat ja chilit. Nosta pannu pois liedeltä ja lisää ananaspalat  sekä sipulinvarret.

Hienonna valkosipuli. Kuumenna pienen kattilan pohjalla seesamiöljy, kuullota valkosipuli.

Nosta kattila liedeltä ja lisää kastikkeen muut aineet. Sekoita kastike tasaiseksi ja kaada possunlihapalojen joukkoon paistinpannuun.

Anna hapanimelän possukastikkeen kiehua noin 10 minuuttia.

Tarjoa kiinalainen hapanimeläpossu jasmiiniriisin kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä