Teksti
Kuvat
Julkaistu: 26.10.2011

Kevyt kaali-jauhelihapata
Ainekset (5 annosta)
- 1000 gvalkokaalia
- 2 kplporkkanaa
- 1 kplsipulia
- 400 gnaudan paistijauhelihaa
- 4 dlvettä
- 2 rklsoijakastiketta
- 2 rklmakeaa chilikastiketta
- 2 tlmeiramia
- 1/2 tlmustapippuria
Suikaloi kaali. Raasta porkkanat ja hienonna sipuli. Paahda jauheliha padassa ilman rasvaa ahkerasti käännellen. Lisää kasvikset ja kuullota miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Hauduta pataa miedolla lämmöllä kannen alla välillä sekoittaen noin 20 minuuttia. Syyskaali kypsyy nopeasti, talvella kaali tarvitsee pidemmän kypsennysajan. Mausta kaali-jauhelihapata kypsennyksen aikana soijalla, chilikastikkeella, meiramilla ja mustapippurilla. Tarkista maku. Keitä kaali-jauhelihapadan lisäkkeeksi ohrahelmiä.
MITÄ PIDIT?
3.72