Maku

Kevyt kaali-jauhelihapata

40 min
3.7
0

Kevyt kaali-jauhelihapata

GL
LA
MA
MU
0
3.7
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 1000 gvalkokaalia
  • 2 kplporkkanaa
  • 1 kplsipulia
  • 400 gnaudan paistijauhelihaa
  • 4 dlvettä
  • 2 rklsoijakastiketta
  • 2 rklmakeaa chilikastiketta
  • 2 tlmeiramia
  • 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Suikaloi kaali. Raasta porkkanat ja hienonna sipuli.
Paahda jauheliha padassa ilman rasvaa ahkerasti käännellen. Lisää kasvikset ja kuullota miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi.
Hauduta pataa miedolla lämmöllä kannen alla välillä sekoittaen noin 20 minuuttia. Syyskaali kypsyy nopeasti, talvella kaali tarvitsee pidemmän kypsennysajan.
Mausta kaali-jauhelihapata kypsennyksen aikana soijalla, chilikastikkeella, meiramilla ja mustapippurilla. Tarkista maku.
Keitä kaali-jauhelihapadan lisäkkeeksi ohrahelmiä.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä