


Italialaiseen tapaan
Kevyemmät lihapullat uunissa – lihapullamassa saa pehmeyttä broilerin jauhelihasta ja makua yrteistä
35 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 20 min
Vaihda sika-nautajauhelija naudan ja broilerin jauhelihan sekoitukseen, joka myös tekee pyöryköistä pehmeän mehevät. Aromikas gremolatakastike on ihana italialainen dippi, joka sopii lihapullien kanssa täydellisesti yhteen.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
½ dl
maitoa
1 dl
panko- tai korppujauhoja
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
350 g
naudan paistijauhelihaa
350 g
broilerin jauhelihaa
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
½ rku
persiljaa hienonnettuna
3 rkl
basilikaa hienonnettuna (tai 2–3 tl kuivattua)
3 rkl
oreganoa hienonnettuna (tai 2–3 tl kuivattua)
Gremolatakastike
3–4
valkosipulinkynttä
½ rku
persiljaa hienonnettuna
1
sitruunan raastettu kuori
½ dl
oliivi- tai rypsiöljyä
Italialaiset lihapullat – ohje:
- Mittaa maito ja panko- tai korppujauhot kulhoon. Anna turvota hetki.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Sekoita sipulit, jauhelihat ja mausteet maito-korppujauhoseokseen. Pyörittele murekemassasta kostutetuin käsin pieniä lihapullia.
- Paista lihapullat parissa erässä airfryerissä 180 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä ja rapeita. Voit paistaa lihapullat myös 200-asteisessa uunissa, jossa ne kypsyvät noin 15 minuutissa.
- Valmista gremolatakastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Yhdistä valkosipulit, persilja ja sitruunankuoriraaste. Lisää öljy ja sekoita tasaiseksi. Voit halutessasi maustaa kastikkeen vielä ripauksella suolaa ja mustapippuria.
Vinkki!
Voit korvata maidon myös vedellä, jolloin saat lihapullista maidottomat.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat