Maku

Keväinen parsasalaatti

1 h
{
Aktiivinen
50 min
Passiivinen
10 min
GL
LA
MA
MU
3.8
0
Julkaistu: 11.5.2012


Reseptin ainekset (6 annosta)

  • 1 kpljääsalaattia ruukussa
  • 3 dlviinisuolaheinää
  • 3 dlrucolaa
  • 500 gparsaa (vihreää)
  • 100 gretiisejä
  • 400 gsavustettua siikaa

Sitruunavinaigrette

  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 rklvalkoviinietikkaa
  • 2 tljuoksevaa hunajaa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
Tulosta

Sekoita sitruunavinaigreten ainekset keskenään.

Huuhtele salaatit, parsat ja retiisit. Tarvittaessa kuori parsat varovasti.

Kiehauta laakeassa kattilassa (tai parsakattilassa) vettä. Ripauta suolaa veteen. Keitä parsoja 5–10 minuuttia. Huuhtele kylmällä vedellä.

Leikkaa retiisit viipaleiksi.

Perkaa ja paloittele savukala. Revi salaatit ja rucolat kulhon pohjalle.

Sekoita kaikki keväisen parsasalaatin ainekset keskenään. Mausta parsasalaatti sitruunavinaigretella.

Jos haluat ruokaisamman salaatin, lisää joukkoon keitettyjä uusia perunoita.

Kommentoi »