Maku

Keväinen parsasalaatti

1 h
GL
LA
MA
MU
3.8
0


 

Tulosta
Teksti Uura Hagberg
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (6 annosta)

  • 1 kpljääsalaattia ruukussa
  • 3 dlviinisuolaheinää
  • 3 dlrucolaa
  • 500 gparsaa (vihreää)
  • 100 gretiisejä
  • 400 gsavustettua siikaa

Sitruunavinaigrette

  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1 rklvalkoviinietikkaa
  • 2 tljuoksevaa hunajaa
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN50 min
PASSIIVINEN10 min

Sekoita sitruunavinaigreten ainekset keskenään.

Huuhtele salaatit, parsat ja retiisit. Tarvittaessa kuori parsat varovasti.

Kiehauta laakeassa kattilassa (tai parsakattilassa) vettä. Ripauta suolaa veteen. Keitä parsoja 5–10 minuuttia. Huuhtele kylmällä vedellä.

Leikkaa retiisit viipaleiksi.

Perkaa ja paloittele savukala. Revi salaatit ja rucolat kulhon pohjalle.

Sekoita kaikki keväisen parsasalaatin ainekset keskenään. Mausta parsasalaatti sitruunavinaigretella.

Jos haluat ruokaisamman salaatin, lisää joukkoon keitettyjä uusia perunoita.

MITÄ PIDIT?
3.8