


Keväinen parsasalaatti
1 h 0 min
{
Aktiivinen 50 min
Passiivinen 10 min
Reseptin ainekset
6 annosta
1 kpl
jääsalaattia ruukussa
3 dl
viinisuolaheinää
3 dl
rucolaa
500 g
parsaa (vihreää)
100 g
retiisejä
400 g
savustettua siikaa
Sitruunavinaigrette
1/2 dl
rypsiöljyä
2 rkl
sitruunamehua
1 rkl
valkoviinietikkaa
2 tl
juoksevaa hunajaa
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
Sekoita sitruunavinaigreten ainekset keskenään.
Huuhtele salaatit, parsat ja retiisit. Tarvittaessa kuori parsat varovasti.
Kiehauta laakeassa kattilassa (tai parsakattilassa) vettä. Ripauta suolaa veteen. Keitä parsoja 5–10 minuuttia. Huuhtele kylmällä vedellä.
Leikkaa retiisit viipaleiksi.
Perkaa ja paloittele savukala. Revi salaatit ja rucolat kulhon pohjalle.
Sekoita kaikki keväisen parsasalaatin ainekset keskenään. Mausta parsasalaatti sitruunavinaigretella.
Jos haluat ruokaisamman salaatin, lisää joukkoon keitettyjä uusia perunoita.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat