


Italialainen klassikko uudella tavalla! Täydennä keväinen caprese-salaatti parsalla ja pavuilla
20 min
Italialainen caprese, joka koostuu mozzarellasta, tomaatista ja tuoreesta basilikasta on yksi täydellisimmistä salaateista ikinä. Keväisessä versiossa kolmikko saa kaverikseen parsaa ja papuja, eikä pahastu siitä lainkaan.
Reseptin ainekset
2–4 annosta
500 g
vihreää parsaa
250 g
soijapapuja (pakaste, esim. Pirkka)
200 g
kirsikkatomaatteja (keltaisia ja oransseja)
125 g
bufalamozzarellaa
1 rku
basilikaa
Kastike
1 dl
oliiviöljyä
1
sitruuna (kuorta 1 tl ja mehua 3 rkl)
1 tl
hunajaa
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Keväinen caprese-salaatti valmistetaan näin:
- Kuumenna kattilassa reilusti vettä kiehuvaksi. Lisää parsat ja keitä noin 4 minuuttia. Kaada pavut joukkoon ja anna hautua kannen alla pari minuuttia. Kaada siivilään ja valuta päälle kylmää vettä niin, että kypsyminen loppuu.
- Pese ja puolita kirsikkatomaatit. Revi mozzarella.
- Sekoita kulhossa oliiviöljy, sitruunamehu ja -kuori, hunaja, suola ja mustapippuri.
- Lisää parsat, pavut, tomaatit, mozzarella ja basilika kastikkeeseen. Tarjoa salaatti heti tai anna marinoitua jääkaapissa ennen herkuttelua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat