Maku

Italialainen klassikko uudella tavalla! Täydennä keväinen caprese-salaatti parsalla ja pavuilla

20 min
{
Aktiivinen20 min
Passiivinen
Italialainen caprese, joka koostuu mozzarellasta, tomaatista ja tuoreesta basilikasta on yksi täydellisimmistä salaateista ikinä. Keväisessä versiossa kolmikko saa kaverikseen parsaa ja papuja, eikä pahastu siitä lainkaan.
GL
MU
5
0
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (2–4 annosta)

  • 500 gvihreää parsaa
  • 250 gsoijapapuja (pakaste, esim. Pirkka)
  • 200 gkirsikkatomaatteja (keltaisia ja oransseja)
  • 125 gbufalamozzarellaa
  • 1 rkubasilikaa

Kastike

  • 1 dloliiviöljyä
  • 1sitruuna (kuorta 1 tl ja mehua 3 rkl)
  • 1 tlhunajaa
  • ½ tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria
Tulosta

Keväinen caprese-salaatti valmistetaan näin:

  1. Kuumenna kattilassa reilusti vettä kiehuvaksi. Lisää parsat ja keitä noin 4 minuuttia. Kaada pavut joukkoon ja anna hautua kannen alla pari minuuttia. Kaada siivilään ja valuta päälle kylmää vettä niin, että kypsyminen loppuu.
  2. Pese ja puolita kirsikkatomaatit. Revi mozzarella.
  3. Sekoita kulhossa oliiviöljy, sitruunamehu ja -kuori, hunaja, suola ja mustapippuri.
  4. Lisää parsat, pavut, tomaatit, mozzarella ja basilika kastikkeeseen. Tarjoa salaatti heti tai anna marinoitua jääkaapissa ennen herkuttelua.
MITÄ PIDIT?
5
Kommentoi »