5(1)
Italialainen klassikko uudella tavalla! Täydennä keväinen caprese-salaatti parsalla ja pavuilla
Gluteeniton
Munaton
20 min
Italialainen caprese, joka koostuu mozzarellasta, tomaatista ja tuoreesta basilikasta on yksi täydellisimmistä salaateista ikinä. Keväisessä versiossa kolmikko saa kaverikseen parsaa ja papuja, eikä pahastu siitä lainkaan.
Reseptin ainekset
2–4 annosta
500 gvihreää parsaa
250 gsoijapapuja (pakaste, esim. Pirkka)
200 gkirsikkatomaatteja (keltaisia ja oransseja)
125 gbufalamozzarellaa
1 rkubasilikaa
Kastike
1 dloliiviöljyä
1sitruuna (kuorta 1 tl ja mehua 3 rkl)
1 tlhunajaa
½ tlsuolaa
¼ tlmustapippuria

Keväinen caprese-salaatti valmistetaan näin:

  1. Kuumenna kattilassa reilusti vettä kiehuvaksi. Lisää parsat ja keitä noin 4 minuuttia. Kaada pavut joukkoon ja anna hautua kannen alla pari minuuttia. Kaada siivilään ja valuta päälle kylmää vettä niin, että kypsyminen loppuu.
  2. Pese ja puolita kirsikkatomaatit. Revi mozzarella.
  3. Sekoita kulhossa oliiviöljy, sitruunamehu ja -kuori, hunaja, suola ja mustapippuri.
  4. Lisää parsat, pavut, tomaatit, mozzarella ja basilika kastikkeeseen. Tarjoa salaatti heti tai anna marinoitua jääkaapissa ennen herkuttelua.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.