Maku

Kesän kikhernesalaatti

12 h 20 min
4.3
3

Kesän kikhernesalaatti

GL
KA
LA
MA
MU
3
4.3
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 160 gkikherneitä
  • 5 dlvettä
  • 3/4 tlsuolaa
  • 2 kplpaprikaa
  • 1/2 kplkesäkurpitsaa

Kastike

  • 2 kpltomaattia
  • 1 kplkesäsipulia
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 kplsitruunaa
  • 4 rklpersiljaa
  • 4 rkltuoretta minttua
  • 1/2 dloliiviöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 rklpippurisekoitusta

Tee näin

12 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN12 h

Huuhtele kikherneet ja anna niiden liota kylmässä vedessä yön yli jääkaapissa. Valuta liotusvesi pois. Keitä kikherneet kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Tarkista kypsyys maistamalla, salaattiin käytettäviin kikherneisiin pitää jäädä purtavuutta. Valuta keitinvesi pois, mausta suolalla ja jäähdytä herneet.

Pese kasvikset. Halkaise paprikat, poista kanta ja siemenet. Pilko paprikat ja kesäkurpitsa tai kurkku pieniksi kuutioiksi.

Halkaise pestyt tomaatit, koverra siemenet ja poista puumainen kanta. Silppua puolikkaat, sipuli varsineen ja kuoritut valkosipulinkynnet. Halkaise sitruuna ja purista puolikkaista mehut. Silppua yrttien lehdet. Yhdistä aineet kastikkeeksi ja sekoita se kikhernesalaattiaineisiin. Anna kesän kikhernesalaatin maustua muutamia tunteja viileässä.

MITÄ PIDIT?
4.3
Katso myös nämä