3,5(6)
Kesäinen kikhernesalaatti – raikas yhdistelmä kirpeää ja makeaa
gluteeniton
kasvis
munaton
15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen
Kesäinen kikhernesalaatti on samaan aikaan mukavan kirpsakka ja ihanan makea kesäeväs. Herkku sopii tilanteeseeen kuin tilanteeseen, kuten juhannuksen juhlapöytään tai piknikevääksi.
Julkaistu 13.6.2018
Kotivinkki
Reseptin ainekset 8 annosta
Kesäinen kikhernesalaatti
1 prk (380/230 g)kikherneitä
3 rklsitruunamehua
3 rkloliiviöljyä
1 rklhunajaa
1valkosipulinkynsi
1 dlhienonnettua minttua
ripaus suolaa
1 lsalaattisekoitusta
½tuorekurkku
400 gvesimelonia
2nektariinia
1 dlkuivattuja aprikooseja
150 gfetajuustoa

Kesäinen kikhernesalaatti valmistuu näin:

  1. Huuhtele kikherneet lävikössä kylmällä vedellä. Sekoita kulhossa sitruunamehu, oliiviöljy ja hunaja. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi ja hienonna mintunlehdet sitruunamarinadin joukkoon. Mausta suolalla. Sekoita kikherneet joukkoon.
  2. Huuhtele salaattisekoitus ja kuivaa salaatti-lingossa tai talouspaperilla taputtelemalla.
  3. Huuhtele kurkku ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Kuori vesimeloni ja leikkaa hedelmä liha pieniksi kuutioiksi. Huuhtele ja halkaise nektariinit. Poista kivi ja leikkaa hedelmäliha pieniksi kuutioiksi. Leikkaa kuivatut aprikoosit pieniksi paloiksi.
  4. Sekoita kikherneiden joukkoon tuorekurkkukuutiot, vesimelonit, nektariinit ja aprikoosit. Murustele fetajuusto joukkoon. Kaada salaattisekoitus päälle. Sekoita salaattisekoitus muiden ainesten joukkoon vasta juuri ennen syömistä, jotta sen rakenne pysyy napakkana.
Kommentoi »