Kotivinkki

Kesäinen kikhernesalaatti – raikas yhdistelmä kirpeää ja makeaa

15 min
3.5
3

Kesäinen kikhernesalaatti – raikas yhdistelmä kirpeää ja makeaa

GL
KA
MU
3
3.5
Teksti Suvi Rüster
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos
Kesäinen kikhernesalaatti on samaan aikaan mukavan kirpsakka ja ihanan makea kesäeväs. Herkku sopii tilanteeseeen kuin tilanteeseen, kuten juhannuksen juhlapöytään tai piknikevääksi.

Ainekset (8 annosta)

Kesäinen kikhernesalaatti

  • 1 prkkikherneitä ((380/230 g))
  • 3 rklsitruunamehua
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 1 rklhunajaa
  • 1valkosipulinkynsi
  • 1 dlhienonnettua minttua
  • ripaus suolaa
  • 1 lsalaattisekoitusta
  • ½tuorekurkku
  • 400 gvesimelonia
  • 2nektariinia
  • 1 dlkuivattuja aprikooseja
  • 150 gfetajuustoa

Tee näin

15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN

Kesäinen kikhernesalaatti valmistuu näin:

  1. Huuhtele kikherneet lävikössä kylmällä vedellä. Sekoita kulhossa sitruunamehu, oliiviöljy ja hunaja. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi ja hienonna mintunlehdet sitruunamarinadin joukkoon. Mausta suolalla. Sekoita kikherneet joukkoon.
  2. Huuhtele salaattisekoitus ja kuivaa salaatti-lingossa tai talouspaperilla taputtelemalla.
  3. Huuhtele kurkku ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Kuori vesimeloni ja leikkaa hedelmä liha pieniksi kuutioiksi. Huuhtele ja halkaise nektariinit. Poista kivi ja leikkaa hedelmäliha pieniksi kuutioiksi. Leikkaa kuivatut aprikoosit pieniksi paloiksi.
  4. Sekoita kikherneiden joukkoon tuorekurkkukuutiot, vesimelonit, nektariinit ja aprikoosit. Murustele fetajuusto joukkoon. Kaada salaattisekoitus päälle. Sekoita salaattisekoitus muiden ainesten joukkoon vasta juuri ennen syömistä, jotta sen rakenne pysyy napakkana.
MITÄ PIDIT?
3.5