Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kesäinen kikhernesalaatti – raikas yhdistelmä kirpeää ja makeaa

15 min

Kesäinen kikhernesalaatti on samaan aikaan mukavan kirpsakka ja ihanan makea kesäeväs. Herkku sopii tilanteeseeen kuin tilanteeseen, kuten juhannuksen juhlapöytään tai piknikevääksi.

13.6.2018
Reseptin ainekset
8 annosta
Kesäinen kikhernesalaatti
1 prk (380/230 g)
kikherneitä
3 rkl
sitruunamehua
3 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
hunajaa
1
valkosipulinkynsi
1 dl
hienonnettua minttua
ripaus suolaa
1 l
salaattisekoitusta
½
tuorekurkku
400 g
vesimelonia
2
nektariinia
1 dl
kuivattuja aprikooseja
150 g
fetajuustoa

Kesäinen kikhernesalaatti valmistuu näin:

  1. Huuhtele kikherneet lävikössä kylmällä vedellä. Sekoita kulhossa sitruunamehu, oliiviöljy ja hunaja. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi ja hienonna mintunlehdet sitruunamarinadin joukkoon. Mausta suolalla. Sekoita kikherneet joukkoon.
  2. Huuhtele salaattisekoitus ja kuivaa salaatti-lingossa tai talouspaperilla taputtelemalla.
  3. Huuhtele kurkku ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Kuori vesimeloni ja leikkaa hedelmä liha pieniksi kuutioiksi. Huuhtele ja halkaise nektariinit. Poista kivi ja leikkaa hedelmäliha pieniksi kuutioiksi. Leikkaa kuivatut aprikoosit pieniksi paloiksi.
  4. Sekoita kikherneiden joukkoon tuorekurkkukuutiot, vesimelonit, nektariinit ja aprikoosit. Murustele fetajuusto joukkoon. Kaada salaattisekoitus päälle. Sekoita salaattisekoitus muiden ainesten joukkoon vasta juuri ennen syömistä, jotta sen rakenne pysyy napakkana.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt